Arkadaşlar i7 6700k işemcim var ve SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE sıvı soğutma mevcut. Yaklaşık 1 ay önce Msi Gtx1080ti gaming x modelini aldım. Bugün oyun oynarken fark ettim, vsync kapalı metro redux oynarken ekran kartı %65, %70 falan kullanıyor. Fps 100 civarı ama neden kısıtlı kullanıyor anlamadım. Bende işlemcimi 4.0 GHz'den 4.6 GHz'ye OC yaptım BIOS'tan. Bu sefer FPS 140'lara çıktı ve GPU kullanımı %99. Fakat işlemci sıcaklığı oyun oynarken 70 75 dereceye kadar yükseliyor, belki bir saniye kadar 84 dereceye çıktığını da gördüm, ancak ortalama 75 derecelerde duruyor. CPU Fan hızını devamlı %100 çalıştırınca daha iyi tabi ama ses yapıyor. Ayrıca fanın devamlı %100 çalışmasının bir zararı var mı bilmiyorum.
Şuan daha iyi bi deneyimim var bilgisayarda ancak işlemcideki bu sıcaklık derecesi sorun olur mu ? Yeni bir soğutma alsam daha rahat eder miyim ?
Hava soğutma istersen Msi core frozr L ya da Thermaltake Frio alabilirsin, eğer sıvı soğutma istiyorsanda Corsair, Coolermaster, Thermaltake, Deepcool gibi markaların çift fanlı modellerini öneririm, yoksa adam gibi soğumaz.
Hava soğutma istersen Msi core frozr L ya da Thermaltake Frio alabilirsin, eğer sıvı soğutma istiyorsanda Corsair, Coolermaster, Thermaltake, Deepcool gibi markaların çift fanlı modellerini öneririm, yoksa adam gibi soğumaz.