Ben 1 ay önce bir sistem aldım. Sea Hawk X 1080 ve i7 6700K işlemcim var. İşlemcim normal bir fanla soğutuluyor ama ekran kartını sırf soğutması iyi diye o kadar para verip almıştım ama oyunlarda aşırı ısınıyor ve kasma yapıyor sanki darboğaz yiyor gibi.
Neden acaba yanlış yaptığıgım bir şey mi var nasıl bir hata yaptım bilmiyorum oynadığım oyundan zevk alamaz hala geldim ne eksik acaba?
İşlemci normal bir fanla soğutuluyor derken stok fanı mı kastettiniz? Bu sıcaklıklar yük altında ise stok fan için gayet normal. Ekran kartı ise boşta kaç derece göremedim?
Evet bu değerler yük altında ise normal. Ayrıca ekran kartı kullanımı da paylaşırsanız iyi olur. En iyisi MSI Afterburner programı ile bütün değerleri buraya paylaşın.
Assassin's Creed Origins yapmış olduğum very hight ayarlardaki performans 70 dereceyi buluyor bazen ve çok takılma ve kasma yaşıyorum diğer baktığım aynı sistem bilgisayarlara göre çok düşük performans alıyorum
Assassin's Creed Origins yapmış olduğum very hight ayarlardaki performans 70 dereceyi buluyor bazen ve çok takılma ve kasma yaşıyorum diğer baktığım aynı sistem bilgisayarlara göre çok düşük performans alıyorumEki Görüntüle 332773
Bu oyun görüntüsünde işlemci 57 derece, işlemci kullanımı %95. Ekran kartı kullanımı %77, bu kartın çok güçlü olmasından, zorlanmamasından ya da oyu. Grafik ayarlarınızı kısmış olmanızdan olabilir. Darboğaz var ya da yok diyemiyorum. RAM 8GB ise çok büyük ihtimal sorun RAM kaynaklı. O işlemciye stok fan dışında güzel bir hava soğutma alın bence.