i7 6700K sistem için RAM tavsiyesi

dora

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
elektrik elektronik öğrencisi
Arkadaşlar öncelikle merhaba, bilgisayarımı hem oyun hem iş istasyonu olarak kullanıyorum. İlk sorum RAM'lerimi 16 GB 2666 MHz (CL değerlerini bilmiyorum)den 32 GB 3600MHz 16CL'lik RAM'lere yükseltmek istiyorum. Anakartımın bu hızları destekledigi yazıyor fakat eski bir anakart olduğu için yeni RAM'lerle sıkıntı yaşar mıyım?

Yükseltmek istememin nedeni ise 980 Pro 1TB SSD'ye geçmek istiyorum. Bu sırada RAM'lerimi de yükseltip render ve çizim programlarında (AutoCAD, Fusion 360, proteus vs...) Hızımı arttırmak, şu anda kullandıgım SSD 128 GB ve saglık durumu çok kötü. 3400 - 2500 olması lazımken artık 1200 - 700 Mbps de çalışıyor. Hem çok ısınıyor hem de kapasitesi yetersiz kalıyor. Konuyu çok dagıttım fakat almayı düşündüklerim şunlar: Sizce mantıklı mı veya uyumlu mu? Önerilerinizi bekliyorum.

Şu anki sistemim:

Bu RAM'in 2x8 olanı olması lazım.

Trident-Z öneriyorum. Hem hoş görünüyor hem yüksek performanslı kullanıyorum çok hoş.

Benim de fikirlerim bu yönde fakat RAM'lerin destegine baktıgımda Z170 serinini göremedim ve uyumluluk sorunu çeker miyim diye korkuyorum.

Render sırasımda durum bu.

DSC_0137.JPG

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı