dora
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- elektrik elektronik öğrencisi
Arkadaşlar öncelikle merhaba, bilgisayarımı hem oyun hem iş istasyonu olarak kullanıyorum. İlk sorum RAM'lerimi 16 GB 2666 MHz (CL değerlerini bilmiyorum)den 32 GB 3600MHz 16CL'lik RAM'lere yükseltmek istiyorum. Anakartımın bu hızları destekledigi yazıyor fakat eski bir anakart olduğu için yeni RAM'lerle sıkıntı yaşar mıyım?
Yükseltmek istememin nedeni ise 980 Pro 1TB SSD'ye geçmek istiyorum. Bu sırada RAM'lerimi de yükseltip render ve çizim programlarında (AutoCAD, Fusion 360, proteus vs...) Hızımı arttırmak, şu anda kullandıgım SSD 128 GB ve saglık durumu çok kötü. 3400 - 2500 olması lazımken artık 1200 - 700 Mbps de çalışıyor. Hem çok ısınıyor hem de kapasitesi yetersiz kalıyor. Konuyu çok dagıttım fakat almayı düşündüklerim şunlar: Sizce mantıklı mı veya uyumlu mu? Önerilerinizi bekliyorum.
Şu anki sistemim:
tr.msi.com
ark.intel.com
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com
Bu RAM'in 2x8 olanı olması lazım.
Yükseltmek istememin nedeni ise 980 Pro 1TB SSD'ye geçmek istiyorum. Bu sırada RAM'lerimi de yükseltip render ve çizim programlarında (AutoCAD, Fusion 360, proteus vs...) Hızımı arttırmak, şu anda kullandıgım SSD 128 GB ve saglık durumu çok kötü. 3400 - 2500 olması lazımken artık 1200 - 700 Mbps de çalışıyor. Hem çok ısınıyor hem de kapasitesi yetersiz kalıyor. Konuyu çok dagıttım fakat almayı düşündüklerim şunlar: Sizce mantıklı mı veya uyumlu mu? Önerilerinizi bekliyorum.
Şu anki sistemim:
MSI Türkiye
MSI Türkiye'ye hoşgeldiniz. MSI Anakart, AIO, Grafik kartı, Dizüstü Bilgisayar, Netbook, Tablet PC, Tüketici elektroniği, iletişim, Barebone, Sunucu, endüstriyel bilgi işlem, Multimedya, Temiz Makine ve Araba Bilgi-Eğlence tasarlar ve üretir.

Intel product specifications
Intel® product specifications, features and compatibility quick reference guide and code name decoder. Compare products including processors, desktop boards, server products and networking products.

ASUS RX480 8GB STRIX GAMING GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
ASUS RX480 8GB STRIX GAMING GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Corsair 120GB Force Serisi MP500 M.2 PCI-Ex Sata SSD (3000MB Okuma/2400MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Corsair 120GB Force Serisi MP500 M.2 PCI-Ex Sata SSD (3000MB Okuma/2400MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bu RAM'in 2x8 olanı olması lazım.