Merhabalar,
İşlemci :Intel i7 6700k
Anakart: Asus Maximus VIII Ranger
RAM: G.Skill DDR4 2133 MHz 4x4
HDD: Western Digital Caviar Black 1TB
SSD: Corsair Force LS 240 GB
PSU: Cooler Master G750M 750W 80+ Bronze
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Evo
Dahili Ekran Kartı: Intel HD 530
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 1703 sürüm güncel
Sistemimin özellikleri yukarıdaki şekildedir.
Bilgisayarım normal bir şekilde çalışırken, durduk yere kendiliğinden reset atıyor ve ondan sonraki açılışlarda, normal şartlarda çalıştırdığım uygulamaları çalıştıramaz hale geliyor.
Örneğin; bir gün öncesine kadar oyunlarda hiçbir problem yaşamazken rastgele bir reset sonrası, bilgisayar, çalıştırdığım bazı oyunlarda aynı yerlerde reset atmaya başladı.
CS:GO'da harita yüklenme ekranında (Mekan Başlatılıyor yazısında)
Dota 2'de açılışta, oyunun logosu çıkar çıkmaz.
Ek olarak: Windows açılışında, kullanıcı adı ve resmi çıktığında. (Nadiren reset atmadan masaüstüne gelebiliyorum.)
Prime95 açılışında veya Small FFT testini gerçekleştirirken. (Blend ve Large FFT's lerde bir sıkıntı yok nedense.)
Kimi zaman bilgisayar açılırken ben hiçbir şey değiştirmememe rağmen "Overclock Failed" hatası aldığım da oluyor. Devamında F1 ile BIOS'a girdiğimde ise işlemcinin kendiliğinden frekansını 1800 MHz'e aldığını görüyorum. Bazen klavyem takılı olmasına rağmen "No Keyboard Detected" hatası aldığım da oluyor.
Fakat daha eski oyunlarda; Spore, Sims 2 vs... herhangi bir problem ile karşılaşmıyorum.
Ayrıca Memtest, Bad Sector testlerinin hepsinden sağlıklı bir sonuç aldım. Sürücülerim de güncel. Bilgisayar boşta iken işlemci sıcaklığı 32 derece civarında seyrediyor.
Birkaç aydır aralıklarla tekrar eden sorunum kimi zaman 'puf' diye ortaya çıkıyor veya kayboluyor.
İlk hata vermeye başladığında BIOS'tan Hyper-Threading' i kapatmıştım ve uzun bir süre bir problem ile karşılaşmadım. Fakat dün bu sorun yeniden başladı.
Şimdi de geçici bir çözüm olarak BIOS'tan "Enabled Cores" sayısını 4'ten (All) diğer değerlere değiştirdim. Sadece 1 çekirdek aktifken dahi her ne kadar kasma olsa da CS:GO sorunsuz bir şekilde reset atmadan çalışıyor. 2, 3 çekirdek aktifken de bir sorun yok. Fakat işlemcinin bütün çekirdeklerini aktifleştirdiğimde reset sorunu yeniden başlıyor. Bu da Hyper-Threading'i kapamam gibi sadece günü kurtaracak bir çözüme benziyor.
Birkaç şey denesem de sorunun kaynağını hala bulabilmiş değilim. Yardımlarınızı, çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Saygılar.
Sorun günceldir.