İ7 6700K sistem toplama

Yusuf Yeşilyurt

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

Bir masaüstü PC toplamak istiyorum fakat karar veremediğim bazı noktalar var. Bu konuda siz değerli Technopat üyelerine danışmak istedim. Beni çok cezbeden bir anakart var. O da Gigabyte z170x Gaming 3. Fakat ben 6600k almaktansa 6700 almak istiyorum. Bu sayede stok soğutucu kullanarak, anakartımın ücretini de düşürerek daha yüksek performanslı bir işlemci almayı düşünüyorum. Sizce hangi işlemci mantıklı bir seçim olur? Eğer cevabınız 6700 ise buna önerebileceğiniz uzun ömürlü bir anakart var mıdır? 6700 işlemciyi Gigabyte z170x Gaming 3 Anakart ile kullanmak fazla mı saçma olur? Bu soruyu sormamın sebebi anakarttaki Creative ses arayüzünün ve Ekran Kartı girişlerinin sağlamlaştırılmış olmasının beni etkilemesi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Unutmadan söyleyeyim bilgisayarı oyun oynamak için topluyorum ve ekran kartı olarak GTX 1070 kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana önerim i7 6700 alman. İ5 6600k ya OC yaparak GHZ yi arttırabilirsin ama İ7 nin gücünü geçemez.
Eğer bütçe sıkıntın fazla yoksa i7 6700 ile Msi H170 Gaming M3 gayet iyi olur. Tavsiyem yanında ufak bir soğutucuda alman Akasa Venom Atto gibi 50 TL lik soğutucularda senin işini gayet iyi görür.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı