İ7 6700K Sistem Toplama

Osman Samett

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
İyi akşamlar arkadaşlar. Forumda yeniyim ve sizlerin görüşlerine ihtiyacım var.
Mühendislik firması için ağırlıklı olarak 2 boyutlu çizimlerde kullanılmak üzere bir PC toplamak istiyorum.
Autocad, ArchiCAD, 4Mcad tarzı çizim programları ile çalışmaktayız. Ayrıca FİNEFİRE isimli spring sistemi çizimi ve hesabı yapan bir program kullanmaktayız şimdilik. İleride Revit programı ile 3 boyutlu tasarımı yapılan bir binanın üzerine mekanik tesisat çizimi yapılma ihtimali var fakat bir mimarın aldığı düzeyde render olayı olmayacaktır.Bütün bunlar düşünülerek toplamayı düşündüğüm PC parçaları hakkında sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

: Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci 1357,12 TL

: COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU 176,25 TL

: MSI Z170A TOMAHAWK AC Intel Z170A Soket 1151 DDR4 3600MHz(OC) HDMI&DVI Anakart 613,35 TL

: GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram 482,50 TL

: MSI RX470 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı 838,55 TL

: ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA 178,05 TL

: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI 252,04 TL

Sandisk Ultra II 240 GB SSD ve Seagate 1 TB HDD elimde mevcuttur.

Bu seçilen parçalar ile toplayacağım sistemin verimi ne olur, birbirleriyle uyumlu mudur yada bu fiyatlar çerçevesinde daha iyi bir sistem toplayabilir miyim sizce?

Recep Baltaş Bey'in de yorumları benim için önemlidir eğer cevap verebilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem uyumludur bir problem yoktur. Performans olarak da gayet iyi sistem olmuş. Ayrıca işlemci overclock yapmayı düşünüyorsanız RAM'leri biraz daha düşürebilirsiniz fiyatta biraz daha azalmış olur.

Sistem uyumludur bir problem yoktur. Performans olarak da gayet iyi sistem olmuş. Ayrıca işlemci overclock yapmayı düşünüyorsanız RAM'leri biraz daha düşürebilirsiniz fiyatta biraz daha azalmış olur.

Cevap için teşekkür ederim.
Overclock daha önce hiç yapmadım ve kullanım aşamasında ihtiyaç olmazsa yapmayabilirim.Fakat bilmediğimden soruyorum overclock yapacaksam RAM'leri düşürmekten kastınız Mhz'lerini düşürmek mi? Eğer öyle ise daha düşük Mhz'li RAM'in overclock için avantajı nedir acaba ?

HyperX Fury 2666mhz lik alabilirsiniz çünkü bilgisayarlar hala 3000 mhz e alışabilmiş değiller.

Evet kastettiğim durum dediğiniz gibidir. Şöyle ki bildiğim kadarıyla işlemci overclock ederseniz RAM'leri 3200 MHz olarak kullanamazsınız. Eğer RAM'leri 3200 MHz kullanmak isterseniz işlemciyi overclock edemezsiniz.

Evet kastettiğim durum dediğiniz gibidir. Şöyle ki bildiğim kadarıyla işlemci overclock ederseniz RAM'leri 3200 MHz olarak kullanamazsınız. Eğer RAM'leri 3200 MHz kullanmak isterseniz işlemciyi overclock edemezsiniz.

Anlıyorum.Sanırım işlemcinin stock performansı yeterli olacaktır, overclock yapmaya gerek kalmayacaktır. Bu durumda ram'leri değiştirmeye gerek yok sanırım ama eğer işlemciye overclok yapacak olsaydım sizin ram tavsiyeniz kaç MHz olurdu?

Ramler öyle kalabilir bios tan değişebiliyorsunuz sıkıntı çıkarmaz.

HyperX Fury 2666mhz lik alabilirsiniz çünkü bilgisayarlar hala 3000 mhz e alışabilmiş değiller.

Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram 457,54 TL olarak satılıyor. Bu durumda 482,50 TL'ye 3200 MHz'lik ram'leri alıp gerekirse 2666 MHz olarak çalıştırmak daha mantıklı değil mi?

Arkadaşlar bu sistemi toplarsam 2 adet 21,5" ekran ile kullanmayı düşünüyorum. Elimde Acer V223HQ 21,5" ekran var ama bu ekranda sadece VGA girişi bulunmakta. Seçtiğim ekran kartında ise VGA çıkışı yok. DVİ-D çıkışı var. DVİ-D çıkışından VGA girişe dönüşüm olmuyor diye biliyorum.
Sorum şu : Ekran kartı üzerinde bulunan Display Port veya HDMİ çıkışlarından dönüştürücü kullanarak VGA ekranıma görüntü alabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…