i7 6700K sistem toplama

H0LL0W25

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Öncelikle Toplayacağım Sistemin Kesin Belirlediğim Parçaları :
  • MSI GeForce GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
  • Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
  • CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 750W GÜÇ KAYNAĞI
Şimdi birkaç sorum var. Oyun bilgisayarı topluyorum RAM'im kaç MHz olmalı? Kaç MHz bana yeter? Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 16 GB RAM düşünüyorum MHz karar veremedim.

Anakart olarak hangi markayı ve modeli seçmeliyim? Siz de ekleyebilirsiniz. (Maksimum: 600 TL) Birkaç TL aşabilirim. Düşündüklerim:
  1. MSI Z270 TOMAHAWK Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800Mhz(O.C.)HDMI USB 3.1 Anakart
  2. MSI H170 GAMING M3 Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz HDMI&DVI USB 3.1 Anakart
Hangi kasayı seçmeliyim? Eğer sizin de öneriniz varsa sevinirim. (Maksimum: 400 TL) Düşündüklerim:
  1. CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-ALPHA MidT ATX OYUNCU KASASI
  2. EVEREST RAMPAGE STORM W5 GAMİNG USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA
Şu anlık sistem parçaları birbiriyle utumlu mu? Sıvı soğutma almalı mıyım? Almalıysam hangi marka ve model almalıyım? Overclock yapmayı düşünüyorum. Değiştirmemi önerdiğiniz bir parça var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Intel yerine Ryzen öneriyoruz. Kasa olarak Everest, Frisby gibi markalardan uzak dur. Kasa olarak Phanteks P400'ü öneririm. Corsair CX serisi yerine başka bir PSU alabilirsin. Overclock yapmak istiyorsan sıvı soğutma iyi olur. Tam olarak bütçen nedir?

İşlemci olarak i5 7600k veya i7 7700 alacağım. Sizce hangisini almalıyım ? Anakart olarak msi z270 tomahawk mı yoksa msi z270 gaming plus mı önerirsiniz ? Kasa olarak Corsair carbide serisi spec alpha alacağım. Güç kaynağı olarak bana Corsair cx serisi 80 plus 750w güç kaynağı yeter mi ? İşlemci soğutucu olarak cooler master hyper 212x mantıklı bir seçim mi ? değilse siz önerir misiniz ?

Sistem için tam olarak bütçen nedir? Neden Intel işlemci istiyorsun? Ömrünün sonuna gelmiş bir platformu mu tercih edersin yoksa 2020'ye kadar destek alan bir platformu mu?

6000 TL bütçem var. Intel bana göre en iyisidir. AMD almayı düşünmüyorum.

Öncelikle internet üzerinden izlediğim testlerde genellikle intel AMD'yi eziyor. Ayrıca benchmark testlerine baktığımda da hep intelin üstünlüğünü görüyorum. Bu yüzden tercihim intel. Şu videoyu izlemenizi öneririm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca benchmark testlerinde AMD 14. sırada.

Videonun tarihine baktın mı? Sana 4 video atacağım. Technopat'ın kendi videoları eskidir. Teknoseyir'in videosu dün yayımlanmıştır. İzle ve kararını ver. Hâlâ Intel alacağım dersen başka arkadaşları da etiketleyebilirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Öncelikle ben oyun sistemi toplayacağım ve yayın işleri vb. karışmayacağım için render performansını ve twitch yayınlarını öneme almıyorum. Ayrıca AMD'nin 1 oyunda önde olması oyunlar açısından AMD'nin üstünlüğünü göstermez diye düşünüyorum. Alttaki videolara göz atmayı unutmayın. Bence render ve yayın açısından AMD üstün olsa bile oyunlar için tercihim Intel.

Hâlâ eski tarihli videolar atıyorsun. Attığım güncel videoları izlersen arada 5-6 FPS fark olduğunu görürsün. Güncellemeler hızla geliyor ve fark gittikçe azalıyor. Karar senin. Hâlâ Intel tercih edersen ben yardımcı olmayacağım artık. İstersen başka kişileri de etiketleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…