İ7 6700K Sistem vs İ7 4790 Sistem

O zaman tamam, alın ilk sistemi. Ama şöyle bir durum var, 650W PSU GTX980Ti'a ucu ucuna yetiyor. Ama eğer Nvidia'nın Pascal teknolojisi ile geliştireceği güçlü kartlardan almayı planlıyorsanız en az 750W almanızda fayda var çünkü o kartlar bayağı güçlü olacaklar. Bu nedenle de güç gereksinimleri de yüksek olacaktır. Bunlar sadece ihtimaller, ama yine de tedbirli davranmakta fayda var.

Hocam ben ilk söylediğim sistemi almayı planlıyorum. Ekran kartını güncelleyeceğim zaman 200-300 tl arası bir psuda alabilirim. Şuan vs550 almayı planlıyorum.

Hocam şuan birikmişti baya param var ama harcamak istemiyorum. Alacağım işlemci skylake serisinin en iyi işlemcisi. Bu işlemci de beni en az 4-5 yıl götüreceğini düşünüyorum. Ekran kartını da 1-2 yıl sonra güçlendireceğim.

Çok yanlış bilgiler veriyorsun arkadaşım. 980ti 250 w TDP değerine sahip bir kart dolayısıyla 650 w PSU gani gani yeter. Pascal mimarili kartlar çok güçlü olacak bu doğru ama 16 nm teknolojisi sayesinde daha az güç tüketeceği için 650 w bir PSU ile Pascal mimarili güçlü kartlar ile SLI'da yapılabilir. Kısaca insanları yanlış bilgilendirmemeli'sin.

Hocam şimdi ben pascall mimari orta-üst düzey bir ekran kartı alsam(mesela pascal kartların şuanki gtx970e denk gelen.) Corsair vs550 yeter mi? 504 watt veriyor 12v kanalından.

Yeteceğinden eminim. Adamlar bas bas bağırıyor yeni teknoloji daha fazla performans daha az güç gereksinimi sağlıyor diye. Şuan dahi 970'e 550 w PSU rahat rahat yetiyorsa Pascal mimarili ailede olacak rakip karta gani gani yeter.

Bilmiyorum senmiydin. Biri ile daha bu konuyu tartışmıştık. Sana öncelikle bunların ihtimaller olduğunu, tedbir için yapılabileceğini belirttiğimi belirteyim. Bana bir kişi daha böyle dedi işte 980Ti 250W TDP falan filan. E ekran kartı sistemde en çok güç tüketen bileşense ve 250W tüketiyorsa tak VS450'yi 980Ti besle. Öyle kolay değil. Her ne kadar gittikçe gelişen teknoloji sergileseler de performansla birlikte güç tüketimi de bir şekilde artıyor. Buna PSU REQUIREMENTS - RealHardTechX şu siteden Nvidia tarafına aşağıdan yukarıya bakarak ulaşabilirsin. Performans başına güç tüketimi düşse de peformans çok arttığı için güç tüketimi de gayet güzel artıyor. Bu yüzden tekrardan söyleyeyim, bunlar yine ihtimaller ve benim düşüncelerim. Tedbirli davranılması faydalı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…