i7 6700K sistemde CPU ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Ademsh

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H110M PRO VD-İ5 6500-GTX 750 Tİ-16GB DDR4 3200MHZ
Arkadaşlar merhaba. PC işlemci değiştirmiştim. Başta çalıştı ama işlemci 98 derecedeydi ve sıvı soğutucunun pompası cok sesli çalışıyordu. Ben de dedim acaba su mu gitmiyor? Boruları elledim, soğuk. Soğutucu bloğa elliyim dedim ellim yandı. Anladum ki sıvı gitmemiş (bu sorun bir kere daha yaşamıştım). Neyse, söktük tekrar taktık. PC 3 sn açılıp kapanıyor ve bunu tekrarlıyordu. Anakartta sorun olduğunu kanaat getirdim. Söktüm. İşlemci soketine bakayım dedim bir kaçtane pin yerinden oynamış, düzelttik. Taktık çalıştırdık. Bu sefer CPU ışığı yanmaya başladı. Ben de anakart aldım yeni. Ona taktım. Aynı hata oldu. Sokete baktım sorun yok. İşlemciyi değiştirdim, yine aynı hatayı vermeye başladı. Anlamadım. Sokette sorun yok. İşlemcide olsa diğer işlemci çalışıyordu. Neden ikisinde aynı hatayı veriyor?
Sistem.
i5-6500 - i7 6700K ile değiştirdim.
H110M Pro VD - B150M Pro VDH ile değiştirdim.
8 GB RAM VARDI-16 GB yaptım.

Şimdi hocam ilk açıldığı zaman bir şey denemedim zaten i7 ilk açıldığı zaman ama Windows kasıyordu baktığımda hızını düşürmüştü ve sıcaklık yüksekti kapattım.
İkinci B150M de i5 denedim onda da aynı hatayı verdi o da temiz işlemci.
Üçüncü eski anakartım BIOS'u en son sürümdeydi.

En eski anakartın i5'i çalıştıran anakart değil mi? Denesene i5 çalışıyor mu, destekliyorsa i7?

3 anakart 2 işlemci, deli çıkartacaksın bizi bu sıcaklarda. Zaten kedim bayılmış.

yok reis 2 anakart 2 işlemci sorun var anlamadım gitti RAM desen açar sistemi alla alla anakarta mı sıkıntı var ulan sıfır diye aldık kesin yediler bizi ben tamirciye götüreceğim bunu böyle olmaz.

3 Anakart 2 işlemci, deli çıkartacaksın bizi bu sıcaklarda. Zaten kedim bayılmış.
Geçmiş olsun

Üçüncü eski anakartım BIOS'u en son sürümdeydi dediğinden bir anakart daha çıktı başımıza diye anladım.

B150 + i7 = Olmadı
B150 + i5 = Olmadı
H110 + i7 = Olmadı
H110 + i5 = Olmadı.

Kedi bayılmış derken, tüm yetenek puanlarını ben yatayım beni tarasınlar'a vermiş bir kedim var, nadiren şaşırıp top falan kovalıyor sonra kendine geliyor ben n'apıyorum diye, olduğu yere yatıyor, sıcak olduğundan fayans, lavabo falan şu ara favori.

Hee yok yani 1. 2. 3. olarak cevapkadım vallahi tamir you gözüküyor.
Hee benim kedide öylede bu aralar cok uyuo şaşırtıcı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…