i7 6700K sistemde kasma sorunu

gecko991

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım aşırı kasıyor. İnternette bile doğru düzgün video seyredemez hale geldim. Oyunlarda zaten 5-10 FPS alıyorum.

PC'yi 2 kere formatladım, içinin tozunu aldım, bütün driverlar güncel, virüs taraması yaptım. Zaten şu anda 2 parça oyun yüklü bir şey yüklü bile değil. Şimdi PC'nin durumunu ve özelliklerini aşağıya atıyorum. Ek olarak 500 GB HDD ve 120 GB SSD var.

kWBVLv.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir sistemde Windows 7 kullanmanız çok saçma olmuş. Windows 10'a geçin. Geçerken de işletim sistemini SSD'ye kurduğunuzdan emin olun. Sürücüleri ise üçüncü parti yazılımlarla değil, firma uygulamalarıyla veya elle güncelleyin.

Herkese merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım aşırı kasıyor. İnternette bile doğru düzgün video seyredemez hale geldim. Oyunlarda zaten 5-10 FPS alıyorum.

PC'yi 2 kere formatladım, içinin tozunu aldım, bütün driverlar güncel, virüs taraması yaptım. Zaten şu anda 2 parça oyun yüklü bir şey yüklü bile değil. Şimdi PC'nin durumunu ve özelliklerini aşağıya atıyorum. Ek olarak 500 GB HDD ve 120 GB SSD var.

Eki Görüntüle 244707
Böyle bir işlemciye R7 370 bence az kalmış daha iyi olabilirdi. Fakat, Windows 10 kullanmanı tavsiye ederim, zira güncel bir işletim sistemi performansına katkı sağlayacaktır.

Windows 7 yada 10 kullanman senin kişisel tercihindir, ancak 10 kurduğunda ısınmanın geçeceğini sanmıyorum. Sistemine güncel chipset ve ekran kartı driverini kurarak dener misin?

Bunları yaptıysan macunlarla alakalı problemin olabilir diye düşünüyorum. İşinin ehli bir bilgisayarcıya gidersen ısınmanın işlemciden mi, ekran kartından mı, anakartdan mı olduğuna bakarak sana kolayca çözüm üretebilir.

Selamlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı