i7 6700K sistemde yuksek RAM kullanımı

Rattzz

Centipat
Merhaba bilgisayarı yeni sıfırladım sadece bu gözüken programları yükledim ve RAM kullanımı bu şekilde yüksek değil mi? Herhangi bir oyun vs acık degilken %40-%55 arası bellek kullanımı oluyor oyunlara girdigimde %80-95'lere cıkıyor ve anlık takılmalar FPS düsüsleri yazıyorum hizmetlerde Windows harici önemsizleri devre dışı bıraktım ve başlatmada gereksiz programlar devre dışı başka bir önerisi olan var mı yanına bir 8 GB daha RAM al dışında yoksa son care 8 GB RAM daha eklemek mi? Google Chrome cok fazla bellek kullanıyordu Opera Gaming browsera geçtim RAM ve CPU kullanımı kısıtladım. Fakat bir gelişme yok. Not: CS:GO, PUBG, FIFA 20 gibi oyunlar oynuyorum bilgisayarım 3, 4 yıllık macunu yeni ekran kartım NVIDIA GeForce 1060 6 GB, islemcim i7 6700K fakat oyunlarda sabit FPS alamıyorum cok FPS düşmesilar yaşıyorum hatta son 1 aydır anlık takılmalar donmalar yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 47
  • Adsız2.png
    10,6 KB · Görüntüleme: 48
  • Adsız3.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 41
Hocam değerler normal. Aynı kullanıma sahibim.
bir kaç kişiden daha öyle duydum fakat oyunlardaki fps dropları ve takılmaları yaşadığım anlarda değerlerde tek anormal olan şeyler ram kullanımının %90larda olması oluyor varmıdır bir önerin bu fps droplara ve takılmalara

Değerler normal fakat böyle bir sistem için 8Gb ram ideal değil bence 16Gb düşünebilirsiniz. Sistem kaynaklarını büyük ölçüde tarafınızdan çalıştırılan uygulamalar kullanıyor zaten. Orada Antimalware sistem tarafından çalıştırılıyor sadece o da bir süre sonra kaybolur ya da kaynak tüketmeyi bırakır.

Gayet normal işte şu halde bu kadar ram kullanırken oyunda %80 - %100 civarında dolaşıyor olabilir uzun süre böyle kalırsa mavi ekran hatası da alabilirsin.

Oyunda istersen gamebooster gibi programları kullanıp deneyebilirsin. Kökten çözüm olarak da bir 8 gb ram daha ekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…