Performansı fazla düşürmeden fiyatı düşürebilmemin bir yolu var mı aşağıdaki almayı düşündüğüm sistem için?
7000 TL'yi geçsin istemiyorum. Şu an 8300 gibi bir şey tutuyor. Vatan'dan topladım. Dolar kurunu 3.015'den hesaplıyor vatan. Doların düşmesini bekliyorum hala.
Birşey daha sormak istiyorum. Bende WD nin 1TB harici diski mevcut (mavi). Bu harici diski harddisk olarak tanıtmanın bir yolu var mı? Eğer varsa çok iyi olur çünkü birdaha 1TB harddisk almaya gerek kalmaz.
İşlemciyi i5 6600K alırsanız Z170 PC Mate ile oldukça fazla fiyat düşürebilirsiniz. Kasa olarak Zalman Z3 Plus ve 700W bir Corsair veya Zalman güç kaynağı tercih edebilirsiniz. 650W 80+ bir güç kaynağı da olabilir. Fiyat hala fazla geliyorsa işlemciyi i5 4590 ve anakartı da H97 Gaming 3 yapabilirsiniz.
Öncelikle alacağın sistem şimdiden hayırlı olsun. Bu fiyata Xigmatek kasa pişmanlık getirir. Onun yerine Zalmanın kendini kalitede kanıtlamış Z11 versiyonunu ekledim. Sinerjide Tek 8 GB modül sadece Crucial olduğu için onu ekledim (Listede görünmüyor ama 2 adet 8 GB RAM fiyata ekli). Alacağın yerden onu değiştirebilirsin. İşlemci 6600K seni hayli hayli senelerce götürür. Sistemde öyle çokta kökü değişiklikler yapmadım. Seçtiğin parçalar gayet yerinde olmuş çünkü. Listende tek hata diyebileceğim ürün bakır soğutma seçişin olmuş. Onun yerine de soğutucu seçeneğini sıvı olarak değiştirdim. Umarım beğenirsin.
Yorumlarınız için teşekkürler. Bende 1TB wd harici disk var. Diyorum ki 1TB harddisk almak yerine SDD yi büyütsem mi? Yer kalmazsa takar hariciyi ona aktarırım yer açılır yine. Yoksa bu şekilde daha mı iyi? Windowsu SSD ye yükleyeceğim keza oynayacağım oyunlarıda.