İ7 6700K Tabanlı Sistem Toplama

Stark_1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 1-2 hafta içinde üst seviye oyun bilgisayarı alacağım. Sistem toplarken emin olamadığım parçalar var. Bu parçaları seçmemde bana yardımcı olursanız sevinirim. Sistemin çoğu parçasını Recep Baltaş'ın masaüstü sistem tavsiyeleri mart 2016 yazısından seçtim. Bu arada yıllardan beri takipçisi olduğum Recep Baltaş da yorum yaparsa memnun olurum.

• Anakart: Asus Z170 Deluxe
  • İşlemci: İntel Core İ7 6700K
  • Optik Sürücü: Asus DRW-24F1ST 24x Double Layer Sata
  • Ekran Kartı: Asus Gtx980 Ti Strix
  • RAM: 16Gb HyperX Savage Black Kit 3000 MHz CL15
  • Depolama: WD 3.5" 4Tb Caviar Black 7200Rpm
  • SSD: Samsung 256 Gb 950 Pro M.2 V-Nand
  • Kasa: Cooler Master MasterCase 5
  • Güç Kaynağı: 850W 80+ Gold sertifikalı kaliteli güç kaynağı düşündüm. Belki biraz Overclock da yaparım o yüzden 850 w yazdım.
  • Soğutma: Cooler Master 240M
  • Monitör: ViewSonic 24″ VG2401MH-2

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir sistem olmuş.
Şimdiden hayırlı olsun. Ama yeni mimarı ekran kartlarını beklemeni tavsiye ederim. Muhtemelen fiyatlar da bir düşüş olucaktır. Sizinde daha az fiyata bu sistemi yada, daha yüksek bir sistem yapma imkanınız olur.

Monitör 2K çözünürlüğe sahip yanlış bilmiyorsam. Eğer öyleyze gelecek olan yeni mimarileri bekleyin. Ekran kartını şimdiden alırsanız sonradan çok pişman olabilirsiniz. Kesinlikle beklemenizi tavsiye ederim.
SSD'nin böyle bir sistemde 500GB olmasını şahsen ben çok isterdim. Tabi ki sizin kararınız ama paranız varsa 500GB SSD alıp Amazon'dan ekran kartı almalısınız.
Onun dışında çok güzel bir sisteminiz var. Umarım çevre birimleriniz ve masanız da bir o kadar daha güzeldir.

Arkadaşlar öyle diyorsunuz da HBM2'e sahip Pascal mimarili ekran kartlarının çıkması sene başını bulabilir. Birde bunların OC versiyonunu beklemek var. Ayrıca yeni mimari tanıtılınca hemen düşüş olur mu oda tam belli değil. Yeni mimariler şimdiki ekran kartlarına fark atacak seviyede mi olur ? Güç kaynağı öneriniz var mı ?

Nvidia'nın açıklamalarına göre, Pascal mimarisi, şimdiki mimarilere göre baya üstün bir kart olucak. Ama dediğin gibi, HBM2 bu yıl sonu yada 2017 başlarında çıkıcaktır.
Eğer beklemek istemiyorsan, 980ti'da düşük bir kart değil, baya uzun bir süre akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilirsin.
Şimdi alsan dahi, pişman olacağını sanmam ama en az 2 ay beklemekte fayda var. Nisan ayında belirli Pascal kartları çıkıcak 1 ay sonra da, fiyatlarda düşüş meydana gelecektir.

Bilemedim ki HBM2'e sahip yeni ekran kartlarını bekleyim mi ? Çıkmasına çok var. O çıkınca bu sefer İntel yeni işlemci çıkartır.
Diğer arkadaşlar ve @Recep Baltaş da yorum yaparsa sevinirim.

Bilemedim ki HBM2'e sahip yeni ekran kartlarını bekleyim mi ? Çıkmasına çok var. O çıkınca bu sefer İntel yeni işlemci çıkartır.
Diğer arkadaşlar ve @Recep Baltaş da yorum yaparsa sevinirim.
Eğer GTX980 Ti civarı bir ekran kartı alacaksanız Pascal mimarisinden, yıl sonunu veya gelecek yılı beklemek zorundasınız. Bu durumda sizin şuanlık düşük seviye bir ekran kartıyla oyun oynayarak yeni mimariyi beklemelisiniz. Amazon'dan GTX950 alıp yeni ekran kartları çıktığında onu satarak yeni mimarili ekran kartı alabilirsiniz. Ancak GTX980 Ti alırsanız zararlı çıkarsınız. Çünkü Pascal çok büyük bir performans farkı yaratırsa ve fiyat olarak 200TL fark olursa GTX980 Ti'ı çok fazla zarar ederek satarsınız ve bu sizin için hiç iyi olmaz. Kesinlikle GTX950 alıp yeni mimariye kadar Very High 1080P GTA 5 oynamalısınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…