i7 6700K Tek Çekirdek Performans Düşüklüğü

TokmakKAFA

Kilopat

CPU Z ve Cinebench Skorum bu şekilde, sebebi nedir, nasıl düzeltebilirim?

Çoklu çekirdek normal çıkmış, bu da tekli çekirdek performansında bir sorun olmadığını gösterir.
CPU-Z'nin yazılımsal hatası veya tek çekirdek performansı yaparken farklı bir işlemle meşguldü çekirdek.

Arka planda ağır bir uygulama olabilir. Windows update çalışıyor olabilir. Tekrar deneyin bence. 6600K ile bende durum böyle.

Dosya Ekleri

• 4.6 bench3.PNG
    37,1 KB · Görüntüleme: 190
Hocam arkada hiçbirşey yok Görev yöneticisinden Baktığımda En fazla %5 6 gibi görüyorum kullanmaları oda disk

Cinebenchdde durum aynı 155 Puan alıyorum

Cinebench'i gerçek zamanlı olarak çalıştın ve tekrar deneyin. Alabileceği en yüksek puanı alacaktır.

Eğer gerçek zamanlı olarak ayarlayıp test ettiyseniz normal değil. Çoklu çekirdek bile düşük çıkmış. Oysa normalden de yukarıda olması gerekirdi. Neden kaynaklandığını anlayamadım. BIOS güncellemesi varsa yapın. BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp çarpanı elinizle x40'a getirin. XMP varsa açın ve core voltajını 1.300V girin. Testi tekrar edin. Yazılımsal sıkıntı yoksa çözülmüş olması gerek. İlk kez böyle bi' durumla karşılaştım. Bu arada sıcaklıklarınız benchmark sırasında nasıl?

4.4GHZ 1.3V XMP 3200MHZ Açık halde durum bu şekil

Hocam OCCT adlı bir programda En zorlu bir testi yaparken gözlemlediğim şey sistem tam yükte iken bile voltaj çekmiyor 1.3V değerini göremedim 4.4Ghzde Sıcaklık 60 Derecelere vurup işlemcilere tam yük bindirdiğim halde Voltaj değeri 1.25

4.0 GHZ De Durum aynı.

Arkadaşlar Sorun Sıcaklıktan dolayı olabilirmi Termal macun bu şekilde
Sistem Boşta 40derecede ilk başlarda bukadar değildi zaman geçtikçe sorun arttı

Dosya Ekleri

• IMG_20190317_140235.jpg
    426 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…