PSupply : CORSAIR RMx SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
veya : CORSAIR PROFESSİONAL SERİES HXi 80PLUS PLATINUM 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Kasa : Dark Scorpion 2xUSB3.0 4x12 cm Fanlı, Kart Okuyuculu ve Fan Kontrolcülü, SSD Ready ATX
Size sormak istediklerim (Sizden tavsiye bekliyorum. İnsallah bana yardımcı olursunuz.)
1 : Sıvı soğutucu kullanacağım termal macun kullanmalı mıyım ?
2 : RAM olarak Kingston mu Corsair mi ?
3 : Ekran kartı bunlardan biri bana yeterli MSI mı Gigabye mı ?
4 : En çok merak ettiğim soru ise power supply 750 yeterli sanırım kasa fanlı olduğu içim 1000 Watt'lık almalı mıyım ?
Video ve fotoğraf tasarımı ile uğraşmayı seviyorum. İlerde windows ve macOS birada kullanmayı düşünüyorum bence bu sistem yeter de artarda.
İlk önce söyleyeyim sistem kötü. Anakart eski, ekran kart eski, işlemeci sisteme göre çok güçlü. Sistemin baştan toplanması lazım. Bütçen ne kadar ve hangi amaçla kullanacaksın?
Öncelikle sistemin dengesiz bir durumda, bütçe belirt. Böyle bir sistem toplama ihtimalin az ama ben genede cevaplayım. Ayrıca bütçe belirt, bundan daha iyisi toplanır.
Sıvı soğutmada olsa termal macun şart.
İkiside kaliteli firmalar, ikiside sorun çıkartmaz.,
Bu sisteme bu kart yakışmamış, ikiside kalitei firmalar sorun olmaz.
Kesinlikle GTX980 bile alma onların yerine GTX1060 öneriyoruz. GTX980 ile aralarında sadece %8'lik bir performans farkı var. Güncel teknoloji iyidir. Eğer gerçekten o kadar para vereceksen 2.000 Türk Lira'sına bulursan GTX1070 almanı öneririm.