i7 6700K ve GTX 980 Ti GTA 5 performansı

Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar dilerim.

Sistemim:
Sistemimde CPU kullanıma dikkat ettim her oyunda izliyorum. Sizlere çektiğim bir videodaki değerler hakkında yorumlarınızı ve yanlış bir durum varsa ne yapmam gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. Öncelikle belirtmem gerek ki ekran kartıma 2 monitör bağlı biri 144 Hz. En önemli konu ise videoyu OBS yazılımıyla CPU ile 720P 60 FPS sabit kare hızı ile çektim ve kayıt ayarlarında OBS CPU kullanımı "veryfast" de bulunuyor.

Öncelikle resimle bakalım. OBS kayıt başlamadan önce CPU kullanımı ve OBS kayıttayken CPU kullanımına bakalım.

OBS kayıtta değil iken CPU kullanımı
GTA V OBS OFF 1.jpg

OBS kayıtta iken CPU kullanımı
GTA V OBS ON.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Recep Baltaş @Asım Demir

Son düzenleyen: Moderatör:
Açılabilecek ne kadar ayar varsa açmışsınız :) Bu doğrultuda FPS ve CPU kullanımı normal diyebiliriz.
OBS'in CPU kullanımı da normal gibi. Kayıt sırasında performans kaybı yaşamak istemiyorsanız, GeForce Experience üzerinden Share ile kayıt alın.

Açılabilecek ne kadar ayar varsa açmışsınız :) Bu doğrultuda FPS ve CPU kullanımı normal diyebiliriz.
OBS'in CPU kullanımı da normal gibi. Kayıt sırasında performans kaybı yaşamak istemiyorsanız, GeForce Experience üzerinden Share ile kayıt alın.
i7 6700K gibi bir işlemcinin bu değerlere yaklaşıyor olması korkuttu açıkçası GPU'da sürekli %99 da kalmaması konu açma gereği duydum. Demek arkada da antivirüs yazılımı aktif olsa %100 vurup kasması muhtemel mi ? Daha ne kadar üst seviye CPU almamız lazım İntel'de anlamadım ben bu işi hocam. :)

Birde merak ettiğim bir konu olarak 2 monitör bağlı ekran kartıma bu konu hakkında 1 kaç sorum olacak yanıtlayabilirsiniz sevinirim.
  1. Ekran kartına 2 monitör bağlanması FPS düşmesine sebep olur mu ?
  2. Ekran kartına 2 monitör bağlanması CPU kullanımı arttır mı ?
  3. 144 HZ monitör de oyunları 144 HZ'de oynamak FPS düşüşüne neden olur mu ?

@Asım Demir

Öncelikle 2 monitör kullanımı GPU, VRAM kullanımını arttırır.

1. Hayır. Sadece çözünürlüğe bağlı olarak kullanılan VRAM miktarını arttırır. Tabi VRAM miktarı kullanılanın üstündeyse, oyun esnasında drop yaşanabilir.
  2. 2 monitör bağlanması, CPU değil, GPU kullanımını da arttırır.
  3. Hayır olmaz.

Sormak istediğiniz başka soru varsa buyrun...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı