i7 6700k ve MSI GTX 1070 Fan Sesi

@yildizyusuf overclock nasıl yapılıyo onu bile bilmiyorum. güç kaynağı yetiyodur heralde yetmese açılırmıydıki bilgisayar

Durum vahim Youtube'da "Overclocking Guide" yazarak videolara bakabilirsin 2 tuşa basarak işlemciyi zorlamadan 4.5Ghz'ye çıkarma şansın var ayrıca ekran kartına OC yapmanı şiddetle tavsiye ederim o da aynı şekilde 2 tuşla 1950-2000MHZ ye rahat ulaşacak bir kart. Bu işlemleri yap 2 3 saat stres testi yap PC kapanmazsa PSU yeterlidir

Geriye Egzoz fanı, ön panel fanları ve PSU fanı kalıyor. Büyük ihtimal PSU fanı olabilir. PSU fanına bi çubuk sok. Sonra çalıştır, bakalım hala ses gelecek mi.

İşlemciye Overclock yapmak için BIOS'a girip sol üst köşede bulunan Game Boost tuşunu aktif [ON] edeceksin ardından F10'a basarak kaydedip çıkıcaksın. Kolay gelsin.

@yildizyusuf oc a gerek varmı ki sistem zorlanmıyo bile hiç bulaşmıyım ben o işlere

@RisingSun123 @Spontune
kasanın kendi fanlarını psu ya bağladıkları için bu kadar ses çıkıyomuş son devirde çalışıyo şuan onları anakarta bağlamam lazımmış.

sıvı soğutucudan çıkan 2 pinin 1ini cpu fane diğerini sysfan'a takmışlar ben şimdi sysfandakini çıkarıp cpufan2 ye takıcam ondan sonrada kasanın kendi fanlarını psu dan çıkartıp ana kartta sysfan1 sysfan2 sysfan3 yazan yerlere takıcam doğrumudur ?

O hız sana yetiyorsa sıkıntı yok. Bu arada fanlar dediğin gibi olmalı o şekilde bir sorun çıkmaması lazım çıkarsa SpeedFan indirip fanların hızını tek tek düşürerek sorun yapan fanı bulabilirsin.

@yildizyusuf şimdi açıp psu dan çıkartıp anakarta takmaya çalışcam bakalım inşallah beceririm kapıyorum bilgiyarı hakkınızı helal edin inşallah bozmam birşeyi

Sestekurtulmak istiyorsanız ses çıkan fanların bağlantılarını çıkarın sonra çeşitli programlarla fan devirlerini düşürün, yine sorun düzelmemişse fanları çöpe atın kaliteli fanlar alabilirsiniz.

İyice saçmalamış ebrar. Corsair soğutucularında pompa başlığından 2 tane yuva çıkıyor fanların PWN'lerini o yuvalara bağlıyorsun anakarta değil. En son soğutucu bloğundaki PWN kablosunu da CPUFAN1'e takacaksın.

Kasan H440 değil mi? Hani onun kablolama kısmında arkasında devre gibi biryer var fanları için. Ordan bir PWN kablosu çıkıyor o kabloyu CPUFAN2'ye takıyorsun.

CPUFAN= PWN fanları kontröl edebilme.
SYSFAN= Allah ne verdiyse çalışma.

Corsair LINK'i de takmak istersen bir ucu mini usb gibi orayı pompa başlığına diğer ucunu da JUSB1'E ya da JUSB2'ye tak 1 büyük ihtimalle dolu olacaktır.

Benim güç kaynağımın fanı çok ses yapıyordu, bu gün bir çubukla durdurmaya çalıştım, durdu ama çubuğun ucu kopup güç kaynağının içine düştü. Sıkıntı olur mu?

Benim güç kaynağımın fanı çok ses yapıyordu, bu gün bir çubukla durdurmaya çalıştım, durdu ama çubuğun ucu kopup güç kaynağının içine düştü. Sıkıntı olur mu?
Bilemiyorum umarım bir sıkıntı yaratmaz. Ancak sistem çalışmıyorken yapmanız daha iyi olurdu. Fan dönerken soktuğunuz her ne ise fana zarar da verebilirdi.

@dewilking fanların kalitesiz olduğunu sanmıyorum. son devirde çalıştıkları için şuan böyle sanırsam.

@Glitchy aynen dademin açtım arkasında fanların takılı olduğu ayrı bir pin var çok karışıktı kablolar korktum kapattım tekrar kasayı bir bilen şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…