i7 6700K ve RTX 2080Ti Sistemde Mavi Ekran ve Oyundan Atma

kargalarrr

Hectopat
i7 6700K işlemcim ve RTX 2080Ti ekran kartım var. Ekran kartını değiştireli 1.5 ay kadar oldu. PC sürekli mavi ekran verip kapanıyor ya da oyundan atıyor. Birkaç çeşit mavi ekran verdi, onları internetten arattığımda; grafik sürücüsü uyumsuz olduğunda bu hatanın alındığı yazıyordu. Grafik sürücülerini kaldırdım ve tekrar yükledim, sorun devam etti. Farklı farklı mavi ekran hataları almaya başladım. Oyundayken sıcaklıkları takip ettim orada da bir sorun yoktu. Anakarttaki her şeyi söküp, anakartı üfleyici ile temizledim. Tüm soketleri, RAM'leri ve ekran kartını gözlük beziyle temizledim. İşlemci macununu yeniledim ve tekrar taktım. Sorun devam etti. En son format attım, temiz kurulum yaptım. Hatta Windows'un yüklü olduğu SSD'yi laptopuma bağlayıp biçimlendirdim. Windows'u kurdum, birkaç oyun yükledim, sorun devam ediyor. Çıldırmak üzereyim, lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile kaldırmıştım zaten. Diski biçimlendirip üstünde format attım hiç bişey kalmadı ki zaten sürücüyü kaldırayım. Çok çeşit mavi ekran hatası verdi. Ama hatırladıklarım system thread exception not handled ve system service exception.

Hayır hocam. Faydası olur mu ki ?
Bu arada minidump dosyalarını ekledim.

Olabilir neden olmasın bazen sürücü güncelleştirmesinde yeni bir özellik eklerken birşeyleri bozabiliyorlar mesela Nvdia 436.02 sürücülerinden sonra %23 e varan performans artışı vaad etti yeni bir teknoloji getirdi ama bu teknoloji sorun çıkarabilir bundan bir önceki sürümde 431.60 bence windows'u formatla ve bu sürücüyü yükle belki düzelebilir.

Olabilir neden olmasın bazen sürücü güncelleştirmesinde yeni bir özellik eklerken birşeyleri bozabiliyorlar mesela Nvdia 436.02 sürücülerinden sonra %23 e varan performans artışı vaad etti yeni bir teknoloji getirdi ama bu teknoloji sorun çıkarabilir bundan bir önceki sürümde 431.60 bence windows'u formatla ve bu sürücüyü yükle belki düzelebilir.
Tekrar DDU ile kaldırıp 461.3 sürüm yükledim yine düzelmedi. Sonra yine DDU ile hem nvidia hem intel sürücülerini kaldırdım 461.3 yükledim olmadı. Güncelledim yine olmadı.

Tekrar DDU ile kaldırıp 461.3 sürüm yükledim yine düzelmedi. Sonra yine DDU ile hem nvidia hem intel sürücülerini kaldırdım 461.3 yükledim olmadı. Güncelledim yine olmadı.
Afterburner yada sistem bilgilerini gösteren bir program kullanıyor musunuz? eğer kullanıyor iseniz birde onu kapatıp deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı