i7 6700K vs i5 6600k

Cooler

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni bir sistem toplama aşamasındayım. Sistemim şu şekilde ;

•Msi gaming m5 anakart.
• Msi gtx 980.
• Cooler master mastercase pro 5 veya corsair 500r.
• Corsair cx 750 watt psu.
• Corsair vengeance 3000 mhz ddr4 ram.
• Silverstone tundra serisi td02-e.
• WD 1 tb blue 7200 rpm hdd.
• Samsung 850 evo 120 gb ssd.
• İntel i7 6700k veya i5 6600k

Şimdi aklıma takılan birkaç soru var.
Sistemi oyun oynamak için alacağım, bu işlemciler arasında çok fark olur mu ?
Oyun performansına etki eder mi ?
Ben eğer işlemciyi i5 alırsam ekran kartını gtx 980 ti ile değiştirmeyi düşünüyorum :)

İ5 oyun içinde render için de yeterli. Tabi renderden çok yüksek beklentisi olan i7 alsın ona bir şey diyemem. Aradaki verdiğin paraya oyun için değer mi dersen. Tamam i7 6700k daha iyi ama i5 6600k fazlasıyla yeticekdir. Ama çok uzun ömürlü olsun dersen i7 6700k al.

İ7 6700 ile İ5 6600 oyunlarda bile fark ettirecektir kendini her ne kadar az da olsa.(Rakamsal değerler açısından) Madem bütçeni ayırmışsın, imkanın var, kafana yatmış o zaman tartışmasız İ7. Şunuda söylemek gerek, 6700 harbidende al beni diyen bir CPU =). Hayırlı Olsun.
GTX980 yerine FURY bakabilirsin.

İ7 6700 ile İ5 6600 oyunlarda bile fark ettirecektir kendini her ne kadar az da olsa.(Rakamsal değerler açısından) Madem bütçeni ayırmışsın, imkanın var, kafana yatmış o zaman tartışmasız İ7. Şunuda söylemek gerek, 6700 harbidende al beni diyen bir CPU =). Hayırlı Olsun.
GTX980 yerine FURY bakabilirsin.

Belki de eksik yazdınız siz de ama FuryX desek. :)

Oyun oynayacağım sadece demişsin render, yayın vb. işlerle alakan olmayacaksa fazlasıyla i5 seni tatminkar edecektir kaldı ki yayın işiyle uğraşsan bile o işlemci fazlasıyla yetecektir endişen olmasın. GTX 980Tİ kartı alıyor isen 60-70Hz monitörde işe yaramaz gtx 970 performansı verir sana gtx 980ti alacak kişinin 2k çözünürlüğüne sahip 144hz destekli monitörde alırsan o zaman performansını anlayabilirsin. GTX 970 alıp piyasadaki mevcut bütün oyunları yüksek ayarlarda fazlasıyla oynarsın önümüzdeki 3-4 yıl içinde bu koşul geçerlidir. Ondan sonrada hem monitörü hemde kartını yenilersin. Boşa paranı harcama ileriye sakla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı