i7 6700K vs i7 7700

asw

Megapat
Daha fazla  
ASUS B150M Pro Gaming anakarta sahibim yeni bir işlemci almak istiyorum başlıkta belirttiğim işlemcilerden hangisini önerirsiniz ve bu anakartla bu işlemcileri kullanabiliyor muyum bilginiz var mı? GTX1660 Ti ekran kartına sahibim bu işlemciler ile darboğaz sorunu yaşar mıyım?

6. ve 7. nesil arasındaki fark pek belirgin değil bu yüzden 6700K tercihim olurdu. Anakartınla kullanabilirsin, ekran kartını kurtarır.

Çok büyük fark yok ama 6700K, %3 daha güçlü. 1660Ti ile sıkıntı çıkartmaz iki işlemcide.

Çok büyük fark yok ama 6700K, %3 daha güçlü. 1660 Ti ile sıkıntı çıkartmaz iki işlemcide.

Hocam ileride daha güçlü bir ekran kartına günceller isem maksimumu hangi ekran kartını takabilirim darboğaz olmadan?

6. ve 7. nesil arasındaki fark pek belirgin değil bu yüzden 6700K tercihim olurdu. Anakartınla kullanabilirsin, ekran kartını kurtarır.

Overclock yapmadan bu işlemciyi intek stok soğutucu ile kullanabilir miyim?

Son düzenleme:
Youtube'dan baktım RX 6600 ile i7 7700 tam performans çalışıyor. RTX 3060 12GB ile kullananlar da var, onda ekran kartı tam performans vermiyor ama oyunlarda yeterli seviyede FPS verecek güçte görünüyor. RTX 3060 12GB alırsın, sistemini yenileyince karttan maksimum performansı alabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçi bu videoda i7-7700 ile RTX 3060 8GB kullanılmış ama 8GB, 12GB fark etmez.

Büyük ihtimal böyle yapacağım hocam peki bu işlemciler ile Intel stok soğutucuyu beraber kullanabilir miyim sorun yaşar mıyım?

Stok soğutucuyla kullanırsın, biraz ısınabilir ama sıkıntı çıkartmaz. İşlemci 80 derecenin altında çalışıyorsa normal sıcaklık sayılır fakat işlemciler 100 derece sıcaklığa kadar dayanıklıdır.

Aşırı ısınırsa ya işlemci sıcaklığı azaltmak amaçlı frekansını düşürür ya da sistem en kötü kendini otomatik olarak kapatır.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Genellikle 1280.960 çözünürlükte CS2 oynuyorum bu durumda işlemciye binen yük artıyormuş bir sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…