i7 6800k Alınır mı?

Mehmet Bakkal

Hectopat
ASUS P9X79 anakartım ve i7 3820 işlemcim var. Işlemci olarak upgrade etmek istiyorum. Sizce anakart işlemci satılıp yeni nesil sistem mi toplanmalı? Yoksa direk olarak i7 6800k almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans olarak elbette geçilebilir. Ancak bazıları elindeki İ7 işlemciyi bulunmaz hint kumaşı olarak görüp yüksek fiyat çektiğinden (örneğin i7 2600’e 650 TL istenmesi gibi) cebinizden olması gerekenden fazla para çıkabilir.

Zannediyorum bazı şeyler karıştırılmış. Sizin elinizde mevcut olan anakart LGA 2011 model X79 çipsetli bir anakart. Bu anakarta takabileceğiniz maximum işlemci 4. Nesil i7 4960X. Yani bu durumda anakartınız DDR3 Ram ile uyumlu olduğunu anlarız.
Almayı düşündüğünüz işlemci ise LGA 2011v2 soket x99 bir işlemci. Yani şuan ki anakartınıza bu işlemciden takamazsınız. Eğer upgrade yapmak istiyorsanız i7 6800K’ nın ve yeni alacağınız x99 anakartın maliyetini düşününce aşağı - yukarı yarı fiyatına 2. Nesil Ryzen işlemci ve b450 model bir anakartlı set oluşturulabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…