i7 6800K ve GTX 1070 Sistem Toplama

Jack&Jones

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Hayırlısıyla kurban sonrası sistemi toplayacağım. Toplayacağım sistem hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Şunu da belirtmek isterim; işlemci ve ekran kartını Amerika'dan arkadaşım getirecek.

• Anakart: Asus Strix X99 Gaming
  • Bellekler: G.Skill Trident Z 32GB 2x(2x8GB)
  • Kasa: Corsair 400C
  • Ekran Kartı: Asus Rog Strix GTX 1070
  • PSU: Evga Supernova 850 G2
  • Harddisk: Wd Caviar Black 2tb
  • İşlemci: Intel i7 6800k
  • Soğutma: Corsair H115i
  • Ssd: Samsung 512 GB 950 Pro

Monitör olarak; Asus'un Computexte tanıttığı yeni 1080p 180Hz veya 240Hz olan monitörlerden birini alacağım. Henüz piyasaya çıkmadı sanırsam.

Şu anlık aklımda tek bir soru var. SSD olarak hangisini tercih etmeliyim sizce ?

Görüşlerinizi bekliyorum.

Ben bilgisayarımı tamamen Amerika'dan getirttim. Öncelikle ne için kullanacaksınız? Ona göre bir kaç parçanın değişmesi gerekebilir. Ayrıca önerim anakartın da oradan gelmesi. Bana kalırsa bir şeyi bekleme. Paran varsa da Intel al amd'ye bulaşma.

Biraz beklersen AMD Zen çıkacak, AMD fuarında Zen i7 6900k'yı render performansında geçti. SSD olarak ise hızı bakımından 950 Pro diyorum, ama boyut önemli ise 850 Evo.
Biraz dediğin sanırsam 2017 de çıkacak zen işlemciler. Yani 1 ay bile beklemeye tahammülüm yok o derece ki 6800 bile fazlasıyla yeterli olacaktır bana, teşekkürler.

Bilgisayar tamamen oyun amaçlı olacak. Belki birazda render olur ilerde. Arkadaşın valizinde çok yer olmadığı için en çok karlı olanları oradan getirtiyorum. Ama yine bir düşüneyim sağol.

Tamamen oyun amaçlı ise 200 dolar daha verip gtx 1080 almanızı öneririm. 1070 de harika kart ama daha fazlasını alabilirsiniz yurt dışı nasıl olsa. Anakartı da yurt dışından alın çok fark ediyor. Ramleri de oradan alın. HDD'yi WD blue veya seagate barrucada almanızı şiddetle öneririm. Black genelde uzun süreli depolama için kullanılır. 950 pro m2 ssd'yi tercih etmelisiniz. Ekran kartını Asus değilde Msi veya Evga almanız daha iyi olacaktır. Asus'un bellek hızı yüksektir fakat soğutması kötü olur. Diğer kartları da OC ederek aynı bellek hızına çıkarabilirsiniz. Sıvı soğutmayı H110i GTX veya NZXT x61 almanız daha iyi olacaktır.

Öncelikle 1080 alırsam boşa almış olurum bence.Çünkü monitör 1080p olacak, kartım tam performansını almayacağım hiç bir zaman, dsrda yapmam zaten. O yüzden israf olur bence.
Wd black oyun için diye okumuştum sanki bir yerde ondan onu alacağım.
Son olarak sıvı soğutma olarak niye onları dediniz? H115i hepsinden iyi değil mi ?

NZXT X61 çok sesli, tavsiye etmem.

Hocam madem oyun için alacaksınız tavsiyem GTX 1080 almanız. İşlemciyi i7 6700k mı yaparsınız yoksa diğer parçalarımı kısarsınız bilmem ama GTX 1080 alın derim.

Hocam madem oyun için alacaksınız tavsiyem GTX 1080 almanız. İşlemciyi i7 6700k mı yaparsınız yoksa diğer parçalarımı kısarsınız bilmem ama GTX 1080 alın derim.

Alacağım monitör 1080p. Bu yüzden 1080 almam israf olacaktır. Çünkü kart hiç bir zaman %100 performans göstermiyecek, o zaman almamın bir anlamı yok ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…