i7 6950x İşlemciye OC Yapılıyor mu?

Akiuro

Decapat
i7 6950x islemci kullaniyorum ve bu 3.0 GHz ile calisiyor bunun turbo hali 3.5 diyor bunu ben kendim sabitleyebiliyor muyum? Yoksa o kendine gore mi ayarliyor ve ben bu islemciyi 4.0'a cikartmak istersem FPS de cok buyuk bir farklilik olusur mu?

Sistemimi merak edenlere:
  • Titan X Pascal SLİ
  • i7 6950x
  • MSİ X99A Godlike Gaming Carbon
  • Tridentz 2x8 RAM
Oyunlar da iyi guzel FPS aliyorum ama ornegin Doom gibi bir oyuna giriyorum bu sistem ile 1920x1080'de oynuyorum ona ragmen nasil FPS drop yiyebiliyorum? Kimi yerde 144'e sabitliyor kimi yerde 180'e cikiyor kimi yerde 60'a kadar dusuyor nerede yanlis yapmis olabilirim ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitor daha almadim yakin bir zaman da alacagim asus pg279q ips paneli almayi dusunuyorum 2k h115i pro kullaniyorum sogutucu olarak
Yapabilirsiniz, Çarpan kilidi açık bir işlemci ancak iyi bir soğutmaya ihtiyacınız var.
Bu arada nasil yapiliyor bu overclock? Yaparsam herhangi bir skinti olur mu acaba yada fps degerlerinde cok bir fark olur mu

Son düzenleme:
Monitör değiştirmeden yapacağın overclock'un FPS anlamında sana hiçbir katkısı olmayacaktır. Sonuçta işlemcin stok halde bile güçlüyken düşük çözünürlük kaynaklı kısıtlama sorunu söz konusudur. Çare yüksek çözünürlüklü monitör almaktadır.
Yuksek cozunurluklu monitor aldigim zaman bu droplarin gider mi yani demek istediginiz bumudur? Yakin bir zaman da zaten almayi dusunuyordum ama demek ki daha da hizlandirmam lazim alma isini

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı