i7 720qm İşlemci Çekirdeğini Ekran Kartı Olarak Kullanmak

Makaleler
6
Eskiden bir yerlerde ekran kartına işlemci gibi işlem yaptırılabildiğini yani işlemci gibi kullanılabildiğini okumuştum. Peki bunun tam tersi mümkün mü? Ben işlemcimi ekran kartı olarak kullanabilir miyim?
İşlemcim i7 720qm. Oyunlarda en fazla %30'u kullanılıyor. Herkesin bildiği gibi 4 tane gerçek çekirdeği var, bunlardan 1'ini ekran kartı olarak falan herhangi bir programla kullanamaz mıyız? Yada ekran kartına destek amacı ile grafik işlerinin bir kısmını işlemciye yükleyemez miyim? (Konu yanlış yerde ise kusura bakmayın. Bilgisayarım Laptop olduğu için buraya açtım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU parking olayıdır yüzde 30 kullanmasının sebebi CPU PARKING anahtar kelimeniz olacaktır.

Dediğin ''Cpu Parkıng'ı'' araştırdım ve gerekli testleri yaptım. Çalışmayan core yok. Zaten çalışmasına gerekte yok. Oynadığım oyunlar en fazla 2 çekirdek istiyor. İşlemciden değil ekran kartından darboğaz yaşıyorum. Ve üstte anlamaya çalıştığım şeyi googleye ''Dünyanın 10 süper gpu bilgisayarı'' yazarsan görürsün o süper bilgisayarlar işlemci olarak ekran kartı kullanıyor. Bense bunun tam tersini istiyorum işlemci çekirdeğine grafik işlemleri yaptırmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…