i7 7500U Isınma Sorunu

Isi değerleri hicte normal değil. Soğutucu bloğunu doğru koydunuz mu? Ayrica termal macunu ne kadar buyuklukte sıktıniz?
Sanırım hiç laptop kullanmadınız, 1050TI 7700HQ laptopumun çift fanı ve altında soğutucu olmasına rağmen 80-85 derecelerde çalışıyor.

Konudaki arkadaşımızın işlemcisi ve ekran kartı oyuna yönelik değil ayrıca ağır bir oyun çalıştırıp 27 FPS alarak laptopu zorluyor, muhtemelen laptop tek fanlıdır bu yüzden 90 derece normaldır.

Yanlış bilgi vererek kişinin laptopunun bazı parçalarını değiştirip masraf yapmasına sebep olmayın.

Hala ısıların anormal olduğunu söyleyenler bir de yanlış bilgilendirme yapmaya devam ediyorlar, Güzel bir soğutucu alıp yola devam etmek en mantıklısıdır.

Sıkıntı 27fps almam değil ben bu oyunda 40-50fps alıyorum ama leptop 95 dereceye birden yükseldiği için sık sık fps drop oluyor. Güç işlemlerinden işlemcinin gücünü azaltınca fps droplar gidiyor ama ciddi oranda fps kaybediyorum.
Hala ısıların anormal olduğunu söyleyenler bir de yanlış bilgilendirme yapmaya devam ediyorlar, Güzel bir soğutucu alıp yola devam etmek en mantıklısıdır.
4 Fanlı bir soğutucum var ama leptopun sadece ızgara çıkışı olduğu için etki etmiyor.
Intel XTU programıyla undervolt yapmayı dene. Başlangıç olarak -50 deneyebilirsin.
Hocam herhangi bir zararı varmı ? ve ne işe yarıyor ?

Ucuz thermal macun kullanmışlardır. Kaliteli thermal macun surerseniz ve havanın cıkıs kanallarını temizlerseniz sorun kalmayacaktır.

Leptop ne kadar ısınırsa ısınsın fan hızlı çalışmıyor bide bu sorun var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…