i7 7500U sabit 2.70 GHz'de çalışıyor

adnanaral

Hectopat
Arkadaşlar birkaç ani FPS düşmesinden sonra GHz hızına bakayım dedim fakat 3.5 GHz'de çalışırken 2.70 GHz olmuş. Bilgisayar yüksek performansta bu arada 4 sanal çekirdekte açılı durumda. Bilgisayarda ısınma sorunu yok 2 ay önce termal macun değiştirdim laptopun altında soğutucu fanlar var ısınmıyor hatta elim üşüyor dokununca. Sorunu anlamadım oynadığım oyunlar CS:GO. Valorant. R6. yardım ederseniz çok mutlu olurum.
(Bilgisayar özelliklerimin tamamı HP Dizüstü Bilgisayar - 15-ay104nt (ENERGY STAR) Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği)

2.70 ghz.PNG

Sürekli söylüyoruz."Sistemim oyunun sistem gereksinimlerini karşılıyor.","Isınma sorunu yok" ya da "xxxw 80+ PSU" gibi ibareleri kullanmayın diye. Kaç derece oluyor?

Valorant'ta 60 ila 55 derece sabit, masaüstünde de 40 derece sabit sıcaklık aldım fakat Valorant'a yaklaşık %50 kullanım alırken aniden %90'a çıkıyor 2 saniye sonra iniyor FPS 100 ila 80 iken %90 a çıktığı zaman 55'e düşüyor daha altına düştüğünü görmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı