Merhaba öncelikle. Yaz ayının etkisiyle sıcaklıklar fazlasıyla yüksek ve bu durum laptop kullanıcılarında ''Yüksek sıcaklıklar, ani FPS düşüşleri'' gibi problemlere sebep oluyor. Öncelikle bilgisayarınızın temiz olduğunundan emin olun. Termal macun, toz temizliği gibi etkenleri ortadan kaldırmış olalım.
Bilgisayar marka ve modeliniz nedir ? Eğer kullandığınız bilgisayarın içinde bulunan bir uygulamada ''Güçlü Soğutma'' veya ''Turbo Fan'' tarzı bir ayar/seçenek bulunuyorsa oynadığınız oyun anında açık olmasını tavsiye ederim. 78-79 civarında dolanan işlemcimin sıcaklığını bu modla 72-73 civarına çekmiştim. Gerçekten ekstra soğutuculardan daha etkili.
Bir diğer tavsiyem de bilgisayarınız köşelerine özdeş cisimler koyarak yükselti oluşturarak fanlara biraz daha ferahlık sağlamanız. Fanlar hava tahliyesini böylece daha rahat yapıyor ve daha serin kalıyor bilgisayar.
Bu iki temel adımla ben sıcaklığa karşı biraz da olsa zafer kazanmış oldum. Bunlarla birlikte probleminizi bir nebze de olsa çözeceğini sanıyorum. Bunun dışında gerçekten yapılacak şey sayısı kısıtlı. Bir an önce havaların serinlemesini diliyorum. Ki biz laptop kullanıcıları rahat bir nefes alabilsin.
İyi günler dilerim.