i7 7700 ısınma sorunu

Trahmet541

Kilopat
Daha fazla  
i7 7700 işlemcimde stok fan mevcut maximum 3.6 GHz fakat 4'e çıkıyor. Bu garanti dışı mı oluyor nasıl oluyor? Niye oluyor? BIOS'a girmedim. Isınıyor işlemci. Hafif oyunlarda 70, isteyenlerde 80 81 82 76 böyle dolaşıyor. Ne yapabilirim? İnternette Turbo Boost teknolojisi gördüm bu Intel'in kendi içinde olan bir şey mi ben ne yapabilirim?
11111-min.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci Turbo Boost frekansı ile 4.2 Ghz'e kadar çıkabiliyor. Garanti dışı olacak bi durum yok. Stok fan yerine iyi bir soğutucu alırsanız sıcaklık düşecektir.

Turbo Boost kapanmıyor mu? Sıcaklıkları 80 lerde dolaşıyor buda kasayı ısıtıp ekran kartınıda ısıtıyor.

Bir mesaj attım onu okur musunuz? Bir de benim kasamda tek arka üstte egzoz fan var üste ve öne 1 tane daha taksam sıcaklık ne kadar düşer tahmini olarak?

O işlemci güçlü bir işlemci. Alacak kadar paranız varsa diye Intel sıcaklığına önem vermemiş mi desek artık. Onu alan adam stok fan değil de sıvı soğutma yada güzel bir soğutucu kullanır mantığı var bende açıkçası. Güzel bir soğutucu alıp taktığınızda farkı hissedersiniz. Ayrıca 4 Ghz'lere çıkması normal. Turbo Boost teknolojisinin etkisi.

Son düzenleme:
Öncelikle, işlemcinin bilgilerini buradan inceleyebilirsin;
Intel® Core™ i7-7700 Processor (8M Cache, up to 4.20 GHz) Product Specifications

Overclock edilmemiş bir işlemci için stok fan dahi olsa 80küsür dereceler fazla, sorununuz muhtemelen termal macundan kaynaklanıyor. Eski termal macunu silip, Zalman, Cooler Master gibi kaliteli bir markanın macununu uygulayın(technopat'ın sistem toplama videolarında nasıl uygulandığını izleyebilirsiniz)

Bunu yapmanız sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum, eğerki olmaz ise ya kaliteli bir soğutucu alabilirsiniz(ortalama 100tl'e gayet iyi soğutucular var)

İşlemcinin turbo boost'unu da Hyper Thereding'inide BİOS üzerinden kapatabilirsiniz fakat pek etkisi olacağını sanmam, voltajı aşağı çekmeniz gerekiyor ısıyı düşürebilmek için yanlış bilmiyorsam o ayarları yapamıyorsunuz, yapabiliyor olsanızda gerek yok neden işlemciyi frenlemeye çalışıyorsun ki? 15 liraya güzel bir macun al yeterli :)

Bir mesaj attım onu okur musunuz? Bir de benim kasamda tek arka üstte egzoz fan var üste ve öne 1 tane daha taksam sıcaklık ne kadar düşer tahmini olarak?

Bunun denemesini yapmıştım, kasanın önündeki 2 fan full hızda çalışırken işlemci max 50dereceye çıktı, onları kapattım 60dereceye kadar çıktı. Öne taktığın 2 fan 10 dereceye kadar fark yaratabilir.

Bunun denemesini yapmıştım, kasanın önündeki 2 fan full hızda çalışırken işlemci max 50dereceye çıktı, onları kapattım 60dereceye kadar çıktı. Öne taktığın 2 fan 10 dereceye kadar fark yaratabilir.
2 fan takacağım 1 i öne 1 i üste mi? 2 side önemi olmalı?

Fan yerleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı