i7 7700 Sistem açılış sırasında kapanıyor

Daha fazla  
Meslek
Software Educator.
Öncelikle herkese merhaba, yaşadığım sorun bilgisayarımın güç tuşuna bastıktan sonra kısa bir süre içerisinde fanlar dönüyor ve tekrar duruyor. Bu işlem ben gücü kesene kadar devam ediyor. Bu sorunu statik elektrik boşaltma, BIOS sıfırlama, RAM portunu değiştirme gibi birkaç farklı şekilde çözüme ulaştırabilsem de bu sefer yerini farklı bir sorun alıyor. Bu sorun ise bilgisayar açılıyor fakat ekran gelmiyor buna ek olarak klavye ve mouse ışıkları da yanmıyor. Bu süreçte anakartımın üzerinde bulunan EZ Debug ışıklarından DRAM ve CPU ışığı sürekli yanıp sönüyor. Anakartımda 4 adet RAM slotu var ve bu sorunu en az 10 20 defa RAM'in takılı olduğu slotu değiştirerek çözüyorum fakat bu yaptığım işlemin aslında bir çözüm olmadığını düşünüyorum.

Çözüm çalışmalarım;
  • RAM arızası ile karşılaşmış olduğumu düşünerek yeni bir RAM satın aldım.
  • CPU Fan'da sorun olacağını düşünüp yeni fan aldım.
  • CPU kaynaklı olduğunu düşünüp onu değiştirdim.
  • Anakartın kasa ile arasında şase durumu olmasını düşünerek uzay montaj kurulum yaptım sonuç yine değişmedi.
Ben bu sorunu anakart üzerinde en ufak değişiklik yaptığımda yaşıyorum. Örneğin bugün yeni bir fan takmak istedim ve bilgisayarı kapatıp fanı taktım sonucunda bilgisayarım yine aynı hatayı veriyor.

Sistem özelliklerim;
Anakart - MSI B250 GAMING M3.
İşlemci - Intel i7-7700
Ekran kartı - Sapphire RX 580 Nitro+ Special Edition 8 GB.
RAM - Kingston HyperX Fury Black 16 GB 3200 MHz CL16.
PSU - Sharkoon SHP650 V2 650W 80+
İşlemci fanı - Thermaltake nıc F3.
M.2 SSD - XPG Spectrix S40G 256 GB.
M.2 SSD - Kioxia 256 GB.
SATA SSD - Corsair Force'le 200 240 GB.
HDD - 2x256 GB.
Kasa - Dark R20.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücülerinde veya görüntü çıkışlarında bir problem olma olasılığı var mı? Onboard deneme imkanınız varsa ekran kartsız bir görüntü almayı dener misiniz hocam?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı