16GB RAM fazla değil aksine idealdir. İleri ki zamanlarda ihtiyaç duyacaksınız.
Render yapacaksanız çoklu çekirdeğinin performansından dolayı Ryzen serisi işlemciler öneririm.
İşlemciler GHz sayısına göre performans göstermez. RAM, teknolojisine ve frekans hızına göre farklılık gösterecektir. Özellikle de Ryzen işlemcilerde.
@Neko , @KralGS hocam yanlış yönlendirmek istemem bu yüzden sizleri etiketledim. Boş vaktinizde arkadaşımıza 5.000₺'lik ileriye dönük bir sistem toplayabilir misiniz acep?
Sitede 4x4 yoktu sanırım ama 4x2 var o şekilde kit alınabilir performans artışı oluyor hem de anakartta yeterli slot var. Birde PSU linki açılmıyor sanırım Aynı siteden almak istiyorsa EVGA yerine Seasonic alabilir bence.
Sitede 4x4 yoktu sanırım ama 4x2 var o şekilde kit alınabilir performans artışı oluyor hem de anakartta yeterli slot var. Birde PSU linki açılmıyor sanırım Aynı siteden almak istiyorsa EVGA yerine Seasonic alabilir bence.
Bu sistemi beğendim kasayı Dark Dragon 500W de alabilirim 3 fanlı ve psu ile birlikte geldiği için psu da hesaptan çıkabilir. Bu kasa hakkında ne düşünüyorsunuz.
Yardımlarınız için teşekkür ederim hala tüm önerilere açığım
Bu sistemi beğendim kasayı Dark Dragon 500W de alabilirim 3 fanlı ve psu ile birlikte geldiği için psu da hesaptan çıkabilir. Bu kasa hakkında ne düşünüyorsunuz.
Yardımlarınız için teşekkür ederim hala tüm önerilere açığım
Peki bu sisteme ekstra fan gerekir mi yoksa 2 fan saydım işlemci fanıyla 3 yeter mi? (Ekran kartının fanını katmadım ama yetmez diyenler var)
Sinerji'den topladım. Ekstra fan gerekmez diye düşünüyorum. Dışarıdaki soğuk havayı içeriye alan ve içerdeki sıcak havayı da dışarı atması için önde ve arkada birer tane fanımız var zaten.