i7 7700 ve GTX 1050 Ti performans düşüşü

İşletim sistemi
Windows 10

dokuzsarmal

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci,Yayıncı
Merhaba. Şöyle bir sıkıntım çıktı. Benim bilgisayarım gayet iyi özellikleri;
i7 7700 3.6GHz 8CPU's.
ASUS Cerberus GTX 1050 Ti 4 GB.
16 GB RAM.
B250M-D2V anakart bir PC'ye sahibim.

Normalde oyunlarda gayet yüksek FPS sayılarında High veya Very High grafiklerde kasmadan oynuyordum fakat yaklaşık 4 aydır oyunlarda inanılmaz bir performans düşüşü yaşıyorum.
Benim asıl derdim CS:GO. Ben CS:GO da eskiden ve 4 5 ay öncesine kadar 250 300 arası FPS'te akıcı bir şekilde oynuyordum fakat artık. Sadece bir 5V5 servera girdiğimde herhangi bir side'a yaklaştığımda 40 80 arası FPS alıyorum. Normal bir yerde dolaşırken 150 falan oluyor çünkü format atamayacak kadar önemli dosyalarım programlarım var. Yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Güç ve Uyku ayarlarından Dengeli seçeneğinin seçili olduğundan emin olun ve sıcaklık değerlerini paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca çözünürlük nedir ve Msi Afterburner programı ile kullanım değerlerini paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

Arkaplanda çalışan ve senin farkında bile olmadığın yazılımlar performansını düşüyor olabilir. Windows'un kurulu olduğu disk doluyor olabilir. Kasan fazla tozluysa veya işlemcinin termal macunu özelliğini kaybettiyse, ya da 1050 Ti'nin zamanı geçiyor olabilir :D (CS:GO için 1050 Tİ ye göre anormal değerlerin var.)

Önce bilgisayar tozlu ise bir tozunu yenile macunun değiştir. Sonrasında güzel bir virüs temizlemesi yap.

Bir tanede program önereceğim ben sürekli kullanıyorum. ASUS GPU TWEAK II isimli programı kullan. Bilgisayarı ilk açtığın zaman programı bir kere çalıştırıp gaming booster özelliğini kullanıyorsun. Arkaplanda çalışan gereksiz programları kendisi otomatik kapatıyor ve ram boşaltıyor. Her bilgisayarı açtığında bir kere bunu yapıp programı kapatman yeterli.

Arkaplanda çalışan ve senin farkında bile olmadığın yazılımlar performansını düşüyor olabilir. Windows'un kurulu olduğu disk doluyor olabilir. Kasan fazla tozluysa veya işlemcinin termal macunu özelliğini kaybettiyse, ya da 1050 Ti'nin zamanı geçiyor olabilir :D (CS:GO için 1050 Ti'ye göre anormal değerlerin var.)

Önce bilgisayar tozlu ise bir tozunu yenile macunun değiştir. Sonrasında güzel bir virüs temizlemesi yap.

Bir tanede program önereceğim ben sürekli kullanıyorum. ASUS GPU Tweak II isimli programı kullan. Bilgisayarı ilk açtığın zaman programı bir kere çalıştırıp Gaming booster özelliğini kullanıyorsun. Arkaplanda çalışan gereksiz programları kendisi otomatik kapatıyor ve RAM boşaltıyor. Her bilgisayarı açtığında bir kere bunu yapıp programı kapatman yeterli.

Toz alımı tam olarak nasıl oluyor PC'ye zarar vermekten korkuyorum.

@Burak52TR Dostum 1050Ti i zamanı geçiyor demek yanlış olur çünkü güncel bir kart ve anormal bir durum olmadığı sürece böyle bir şey mümkün olamaz. @dokuzsarmal HWMonitör programını kurup değerleri paylaşırsanız sevinirim.
CS GO için 1050 Ti ye göre anormal değerlere sahip olduğunu belirttim zaten. Ben yeni güncel oyunlarda Very High ayarlar için demiştim :D
Toz alımı tam olarak nasıl oluyor PC'ye zarar vermekten korkuyorum.
Bilgisayarın en son ne zaman temizlendi :D veya ne kadar süreli temizlenmedi :D

CS:GO için 1050 Ti'ye göre anormal değerlere sahip olduğunu belirttim zaten. Ben yeni güncel oyunlarda Very High ayarlar için demiştim :D.

Bilgisayarın en son ne zaman temizlendi :D veya ne kadar süreli temizlenmedi :D.

En son 2 veya 2.5 ay önce lektirk süpürgesiyle yavaş yavaş temizledim zarar gelmesin diye kendim yapabileceğim doğru bir yöntemi var mıdır.

CS GO için 1050 Ti ye göre anormal değerlere sahip olduğunu belirttim zaten. Ben yeni güncel oyunlarda Very High ayarlar için demiştim :D
Anlıyorum fakat performans düşüşü farklı bir konu. Ekran kartı neyse onu verir. Drop vs gibi konular sadece ekran kartına bağlı değildir bunun Ram kısmı SSD&HDD kısmı da oldukça önem arz etmekte ki sistem sadece bir parçadan ibaret değildir.

Anlıyorum fakat performans düşüşü farklı bir konu. Ekran kartı neyse onu verir. Drop vs gibi konular sadece ekran kartına bağlı değildir bunun RAM kısmı SSD&HDD kısmı da oldukça önem arz etmekte ki sistem sadece bir parçadan ibaret değildir.

Yani tam olarak ne yapmalıyım çünkü birden performans düşüt şu iPhone güncelleme olayı gibi birden mahvoluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı