Burakkc35
Hectopat
Daha fazla
Merhaba. Oyunlarda herhangi bir problem karşılaşmazken, sistem boştayken pc kendini yeniden başlatıyor. Boşta çalışmasından kasıt; internette dolaşmak, müzik dinlemek ya da masaüstü ekranı vs. Bu olay günde bir defa ya da iki günde bir ortaya çıkıyor. Problemin psu'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Düşük güç tüketimi olduğu durumlarda stabil çalışmıyor olabilir. Evimizin elektrik sistemi de pek sağlıklı değil, fazlasıyla gerilim dalgalanmaları oluyor. Sizden de fikir almak istedim.
Sistem:
Anakart: MSI B250M Gaming Pro
İşlemci: Intel i7-7700
Grafik Kartı: MSI GTX 1060 6GB Armor
Ram: Hyperx Fury Black 2x8GB 2400 MHz
SDD: Transcend 240GB
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB
PSU: Xigmatek Glare 7A Stock Psu. 600W sadece 80+ Sertifikalı
UPS: Tuncmatik Lite II 1KVA
Sistemde overclock yapılmış herhangi bir parça yok. Çözüm bulmak için denediklerim:
Sistemim Windows 10 pro 64bit orijinal. Hala problemin yazılımsal mı donanımsal mı olduğu kısmında şüphelerim var. Çünkü internette bu tarz bir çok konu var, onları araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım. Bir de internette karşılaştığım problemler genelde sistemin çok güç tükettiği durumlarda yeniden başlaması, bende ise durum tamamen farklı. Bilgisayar VATAN Bilgisayardan alındı. Servise götürmeden önce sizden de fikir almak istedim çünkü sistemi servise versem dahi kanıtlaması zor bir problem. Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar!
Sistem:
Anakart: MSI B250M Gaming Pro
İşlemci: Intel i7-7700
Grafik Kartı: MSI GTX 1060 6GB Armor
Ram: Hyperx Fury Black 2x8GB 2400 MHz
SDD: Transcend 240GB
HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB
PSU: Xigmatek Glare 7A Stock Psu. 600W sadece 80+ Sertifikalı
UPS: Tuncmatik Lite II 1KVA
Sistemde overclock yapılmış herhangi bir parça yok. Çözüm bulmak için denediklerim:
- Gelişmiş sistem seçeneklerinden hata durumunda yeniden başlatma iptali.
- Güç ayarlarından PCI Express sekmesi altındaki, Bağlantı Durumu Güç Yönetimi seçeneğini kapalı duruma getirme.
- BIOS update. Intel Chipset Driver update. Intel LAN Driver update. Realtek Ses Kartı Driver update. Nvidia Driver Update. Windows Update.
- Anakart üzerinden RAM için kapalı olan XMP özelliğini aktifleştirme.
Sistemim Windows 10 pro 64bit orijinal. Hala problemin yazılımsal mı donanımsal mı olduğu kısmında şüphelerim var. Çünkü internette bu tarz bir çok konu var, onları araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım. Bir de internette karşılaştığım problemler genelde sistemin çok güç tükettiği durumlarda yeniden başlaması, bende ise durum tamamen farklı. Bilgisayar VATAN Bilgisayardan alındı. Servise götürmeden önce sizden de fikir almak istedim çünkü sistemi servise versem dahi kanıtlaması zor bir problem. Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar!
Son düzenleyen: Moderatör: