Çağlar Candan
Hectopat
Daha fazla
Çok Teşekkür ederim önerilerin için.Çok uzun yazmışsınız ama açık ve güzel olmuş en sevdiğim
Monitörle alakalı pek bir bilgim olmadığından ben sadece diğer sorulara öneri vereceğim.
4) Önerim sistemi Ryzen 7 1800X ile tekrar toplamanız. Şu anki Ryzenlar daha başarılı ve daha ileriye dönük. AMD'ye karşı önyargılarınız varsa bu önyargıları kırın.
5-) Çoğu kişinin düştüğü bir hata; GTX 1060'a SLI yapılmıyor! Evet, yanlış duymadınız GTX 1060'a SLI desteği koyulmadı. Yabancı forumlarda da bu hataya düşen kişiler oldu. Ayrıca SLI önerilmiyor. 1080p'de GTX 1060 yeterli. Eğer 2k veya 4k bir monitöre gidecekseniz GTX 1080 alabilirsiniz. Ayrıca bu kadar bütçeniz var ise AMD'nin çıkaracağı Vega ekran kartlarını bekleyebilirsiniz.
6-) M.2 SSD hız ve nesil bakımından önde. M.2 SSD'lere yönelmeniz elbette ki daha doğru olacaktır. Hatta ben olsam HDD bile almazdım.
7-) Uzun süreden kastın ne bilmiyorum fakat bence uzun süre kullanabilirsiniz. Ayrıca eğer bu sistemi alacaksınız işlemciyi i7 7700k olarak değiştirin. İyi bir işlemci soğutucu ile OC yapabilirsiniz.
GTX 1060'da SLI desteği yok Nvidia'nın kendi sitesinde yazıyor fakat nasıl olabiliyor anlamış değilim. Tek bir GPU her zaman iki tane GPU'dan daha stabil çalışır. 1080 alın daha iyi.
GTX1080 ile ben olsam 2k monitör alirim. 1080p bu kartlar için çocuk oyuncağı. Tabii yeni grafik motorlari ne getirir bilmiyoruz ama yine de bu kartın kapasitesi çok daha yüksek. AMD Vega ekran kartlarını da bekleyebilirsin. Yeni nesil yüksek güçlü HBM bellekler ile geliyorlar.
7700k alırsan ve yanına iyi bir sivi veya hava soğutma alırsan daha iyi olur. Overclock edip işlemcinin hızını artırabilirsin.
Ryzen 7 1800X daha ileri dönük bir seçim fakat kullanacağınız programlarda eğer %40 gibi bir farkla İntel geçiyorsa İntel alabilirisiniz. İzlediğim testlerde benchmarklarda hep Ryzen geçiyor CPUMark hariç o da çok büyük bir fark değil.
MSI GeForce GTX 1070 Gaming X alırsam arada 180 euro fark var. MSI GTX 1070 Gaming X 509 Euro, 1080 olanı ise 629 euro. Onu verirsem 1080 alırım diye 1060 tercih ediyorum. Açıkçası 4k oyun oynamak gibi bir niyetim şu an için yok. Çünkü gerçekten 1080p full settingste oyunlar bana yeterince doyurucu geliyor. En azından önümüzdeki 2-3 sene öyle olacak.1060'ı 1070 Yaparsan belki daha iyi olabilir.
Ben okudum çünkü arkadaş düzgün bir şekilde anlatmış kendimi kaptırdım okudum hepsini.@andrewgarfield Şahsen okumaya üşendim.