i7 7700 ve GTX 1070 sistem toplama

Herkese merhaba.

Topladığım sistem detayları ile birlikte aşağıdaki gibidir:
  • İNTEL i7 7700 3.6 GHz İŞLEMCİ
  • MSI B250M GAMING PRO 1151P DDR4 ANAKART
  • MSI GTX1070 8GB 256BIT EKRAN KARTI
  • CORSAIR VENGEANCE 16GB 2400MHz DDR4 RAM
  • SAMSUNG EVO 850 240 GB SSD
  • WD 1TB 7200 RPM HDD
  • COOLERMASTER MSI DRAGON EDITION 650W PENCERELİ KASA
  • CORSAIR K70 RGB KEYBOARD
  • BENQ XL2430 ZOWIE 144HZ 1MS MONITOR
  • Logıtech G502 Spectrum
  • Stell Series XXL Gaming Pad

Genelde CS:GO gibi FPS oyunları ile birlikte, amacım kuracağım sistemde normalde Konsolda oynadığım GTA V, FarCry, Witcher gibi oyunları da max. görüntüde kasmadan akıcı bir şekilde oynamak. Upgrade edilebilir bir sistem için dizüstü yerine masaüstüne yöneldim.
Bu sistem beni min. 2 sene idare eder diye düşünüyorum. Kanaatim ileride gelecek olacak teknoloji ile upgrade edilebilir olduğu yönünde.

Aklıma takılan sorular kısaca şu şekilde:

1)Bu sistemde i7 7700 işlemci yerine i7 7700K modelini kullanmak mantıklı mı?Eğer ki "K" işlemci kullanılacaksa b250 anakart yerine z270 düşünüyorum.

2)1. sorunun cevabına göre; Asus mu yoksa topluyor olacağım sistemde bulunan MSI marka anakart mı seçmem mantıklı olacaktır? Marka farkının ne değerde bana fayda sağlayacağını bilmek istiyorum. Hangisine güvenebilirim?

3)Genel olarak değerlendirirsek sistem hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.

Alakanız için şimdiden teşekkürler.

+++

Sana önerim Ryzen olacaktır. Hemen hemen aynı fiyata daha performanslı bir sistem toplayabilirsin.

Vakit ayırdığın için öncelikle teşekkürler dostum.

Aklıma takılan 2 soru var.

1)intel'i her zaman daha çok desteklemişimdir,i7 7700 yerine ryzen 5 1600 seçmek mantıklı mıdır? GHz ve saat hızı olarak intel i7 7700 daha önde gözüküyor.
2) Anakart Gigabyte yerine MSI olması daha yararlı olacak diye düşünüyorum. Gagax diye bir markayı araştırmadım fakat gtx1080 için MSI daha makul diye düşünüyorum. Bu firmaları seçmenin Nedeni nedir?

1. Evet, Intel yerine seçmek mantıklı.
  2. AMD Ryzen serisinde şahsen MSI anakart önermiyorum. İlk BIOS sürümlerinde çoğu kişi mağdur oldu. O Gigabyte modeli ve Asus STRIX B350-F en iyi B350 ankartlardır.
  3. Galax gayet kaliteli bir marka, sıkıntı olmaz. Sırf ejderha ve marka için fiyat farkı vereceksen alabilirsin.

bu fiyatın için de aşağıda listelediğim ürünler yok.
1.Kasa
2.İşletim sistemi
Bunları eklediğimizde 1.000TL fiyat farkı çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…