i7 7700HQ sistemde farklı mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

Hedvein

Hectopat
RAM
16 GB 2400Mhz
Ekran kartı
GTX 1060
İşlemci
i7 7700HQ
Merhaba, forum kurallarına tam hakim değilim özür dileyerek yazıyorum belki kurar ihlali yaparım diye.
Yakın zamanda düşük bütçe sebebi ile 2. el bilgisayar aldım. Bilgisayar modeli: GS63VR 6rf Stealth Pro.
Eve getirdikten sonra bilgisayar çeşitli mavi ekran hataları vermeye başladı. Bu hatalardan bazıları: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA(başarısız: nvlddmkm.sys), DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (başarısız: nvlddmkm.sys) gibi... Sıfırdan kurulum yapmadan önce (Rufus ile temiz sıfırdan kurulum yapmadan yani) yine şu hataları da alıyordum fakat ekran kartı driveri diye düşündüm son zamanlarda almıyorum bu hataları: DPC_WATCHDOG_VIOLATION ve VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR.
Memtest ile RAM'leri test ettim 16 GB RAM'i var ve sorun görünmedi. Windows'un kendi bellek tanımlama programı ile de test ettim yine sorun bulunmadı. Fulmark ile ekran kartını test ettim 1920x1080 ve MSAA 0 ayarlarda 20dk sorunsuz çalıştı ve 54FPS sonuç verdi ortalama...
Sıcaklık değerlerine gelecek olursak test aşamalarında ekran kartı Max 85 derece gördü soğutucu olmadan.
Yine ek bir bilgi vermek gerekirse hataları aldığım durumlar: Oyun oynarken Alt Tab attığımda mouse donuyor ve mavi ekrana geçiyor, bazen kilitleniyor kapat aç yapıyorum Görev Yöneticisi bile gelmiyor zira.
Bazen masaüstünde iken bile pat diye gidiyor ekran ve mavi ekranda PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ve DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum.
Bildiğim tüm testleri yaptım ve herhangi bir sorun göremedim. Sizler günde 50 tane sorunla karşılaştığınız için muhtemelen bir tavsiye verebilirsiniz. Korkum laptopun işlem görmüş olması idi ama sanırım donanımsal bir sorun yok gibi. Laptopu soğutucu olmadan kullanıyorum alacağım ama mavi ekranla uğraşmaktan zaman olmadı, ihtimal de vermedim pek. Isı değerlerinden dolayı mavi ekran verir mi bilmiyorum ama buraya minidump verilerini bırakıyorum, istediğiniz bir test ya da ek bilgi varsa bana yazarsanız tekrar ekleme yaparım. PC'yi aldığım arkadaş iade etmek istersen alırım dedi ama bir daha bilgisayar aramak istemiyorum, basit bir yazılım sorunu ise çözülürse hiç geri göndermeyeyim niyetindeyim.
Şimdiden teşekkür eder iyi Sosyaller dilerim.

Minidump dosya indirmek için: Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…