Merhaba mavi ekran sorunu yaşıyorum minidump dosyasını ekliyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Mavi ekranı yediğim sırada hata açıklaması olarak DRIVER_POWER_STATE_FAILURE geliyor. Laptopum 6 senelik daha ağustos ayında arkadaşımla termal macun yenileyip içini temizledik markası ve modeli Dell Inspiron 7577. yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba mavi ekran sorunu yaşıyorum minidump dosyasını ekliyorum bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Mavi ekranı yediğim sırada hata açıklaması olarak DRIVER_POWER_STATE_FAILURE geliyor. Laptopum 6 senelik daha ağustos ayında arkadaşımla termal macun yenileyip içini temizledik markası ve modeli Dell Inspiron 7577. yardımlarınızı bekliyorum.
NVIDIA ekran kartına 15 dakikalık bir VRAM testi ve 15 dakikalık bir 3D testi yapmanızı isteyeceğim.
VRAM testinde 15 dakika içinde bir çökme olur ya da uyarı işareti çıkarsa çipte sıkıntı olduğunu gösterecek bize.
Bu testin sonucu bizim için daha önemki.
NVIDIA ekran kartına 15 dakikalık bir VRAM testi ve 15 dakikalık bir 3D testi yapmanızı isteyeceğim.
VRAM testinde 15 dakika içinde bir çökme olur ya da uyarı işareti çıkarsa çipte sıkıntı olduğunu gösterecek bize.
Bu testin sonucu bizim için daha önemki.
Hangi programı kullanmam lazım heaven benchmark ve furmark adlı programlarla yapılabiliyor mu daha önceden yapmadığımdan soruyorum cahiliyetimi mazur görün çok teşekkür ediyorum şimdiden
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2023-11-04 21:26:13
00:00:00 - Info - VRAM - Started (Duration : 00:15:00)
00:15:01 - Info - VRAM - Test stopped
00:15:01 - Info - Schedule Completed
VRAM testini %85 Memory de yaptım. Zannediyorum ki bir sıkıntı olmadı şimdi de 3D testini yapacağım. Sıcaklıklar 25 C- 65 C arasında değişkenlik gösteriyordu.
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2023-11-04 21:55:13
00:00:00 - Info - 3D Standard - Started (Duration : 00:15:00)
00:15:00 - Info - 3D Standard - Test stopped
00:15:00 - Info - Schedule Completed
3D Standard testini sadece Nvidia 1050ti seçili olacak şekilde ''Error Detection'' kısmını da açarak ve ''Shader Complexity'' değeri varsayılan olarak 3 geldi onu değiştirmeden ve yine ''Usage Limit'' varsayılan olarak %100 olarak geldi bu şekilde çalıştırdığımda aldığım sonuçlar bunlar. Yine zannımca bir sıkıntı yok gibi geldi. Aynı zamanda dün bilgisayarı güvenli modda başlatıp DDU ile ekran kartının driverlarını temizleyip, temiz bir ekran kartı driverı kurulumunu Geforce Experience ile gerçekleştirmiştik arkadaşımla.
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2023-11-04 21:26:13
00:00:00 - Info - VRAM - Started (Duration : 00:15:00)
00:15:01 - Info - VRAM - Test stopped
00:15:01 - Info - Schedule Completed
VRAM testini %85 Memory de yaptım. Zannediyorum ki bir sıkıntı olmadı şimdi de 3D testini yapacağım. Sıcaklıklar 25 C- 65 C arasında değişkenlik gösteriyordu.
00:00:00 - Info - Test schedule started at 2023-11-04 21:55:13
00:00:00 - Info - 3D Standard - Started (Duration : 00:15:00)
00:15:00 - Info - 3D Standard - Test stopped
00:15:00 - Info - Schedule Completed
3D Standard testini sadece Nvidia 1050ti seçili olacak şekilde ''Error Detection'' kısmını da açarak ve ''Shader Complexity'' değeri varsayılan olarak 3 geldi onu değiştirmeden ve yine ''Usage Limit'' varsayılan olarak %100 olarak geldi bu şekilde çalıştırdığımda aldığım sonuçlar bunlar. Yine zannımca bir sıkıntı yok gibi geldi. Aynı zamanda dün bilgisayarı güvenli modda başlatıp DDU ile ekran kartının driverlarını temizleyip, temiz bir ekran kartı driverı kurulumunu Geforce Experience ile gerçekleştirmiştik arkadaşımla.
İki testte de tik işareti çıktı neden çöktüğünü anlayamıyorum hala maalesef. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Aklınıza gelen başka çözümler olursa bu konuyla alakalı bu başlık altına yazarsanız çok sevinirim ciddi anlamda saçlarım beyazladı son birkaç gündür bu sorundan mütevellit. @684918 başka dosya çıktısı veya o tarz birşey vermedi zaten ilginç bir şekilde herhangi bir hata ile de karşılaşmadı testleri yaparken başından hiç ayrılmadım. @KojiroHyuga04 sşze de ayrıca teşekkür ediyorum ilginize ithafen elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığınızın farkındayım aklınıza gelen başka bir çözüm önerisi olursa bu konuya yazmanız beni mutlu eder iyi akşamlar diliyorum.