Çözüldü i7 7700HQ termal bakım sonrası "VIDEO_TDR_FAILURE" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB Single Channel
Ekran kartı
GTX 1050M
İşlemci
i7 7700HQ
Arkadaşımın bilgisayarına termal bakım ve temizlik yaptım. Macun olarak MasterGel maker kullandım. Daha önce de tecrübem olduğundan dikkatli ve statik elektrikten arınmış şekilde bakımı yapmaya çalıştım. Ekran kartı sürücüsünü de güncelledik. Arkadaşım crackli Adobe After Effects ve Adobe Premier'de mavi ekranla karşılaşınca DaVinci Resolve'un deneme sürümünü kurdu ve onda da mavi ekranla karşılaştığını belirtti. Mavi ekran görüntüsü şu şekilde:

Oyunlarda herhangi bir sorun yaşanmıyor. Minidump dosyaları da şu ekte: Minidumplarrr - Google Drive
Sistem özelliklerini:
i7 7700HQ.
16 GB Single channel RAM.
GTX 1050M 4 GB.

Çözüm

Linkteki testleri denedim. OCCT, FurMark, AIDA64 ile test ettim dakikalarca (her test en az 20 dk sürmüştür) ancak bir çökme vs. sorunu yaşamadık. Mart 2023 tarihli NVIDIA Studio Driver kurduk (temiz kurulum) sorun çözülmedi. Aynı şekilde oyunlarda da sorun yaşanmıyor. Sorun DaVinci Resolve, After Effects gibi uygulamalarda işlem yaparken yaşanıyor. Tekrar minidump dosyalarını yüklüyorum:

Sorun devam ediyor, fikri olan var mı?

Çözüm:
Temiz kurulum Windows 10 Pro kurduk. NVIDIA Driver'ını Windows Update ile kurdum. Şu an ne oyunlarda ne de bir programda çökme sorunu yaşamıyoruz. Güncel Driver kurduğumda sorun oluyor.

Linkteki testleri denedim. OCCT, FurMark, AIDA64 ile test ettim dakikalarca (her test en az 20 dk sürmüştür) ancak bir çökme vs. sorunu yaşamadık. Mart 2023 tarihli NVIDIA Studio Driver kurduk (temiz kurulum) sorun çözülmedi. Aynı şekilde oyunlarda da sorun yaşanmıyor. Sorun DaVinci Resolve, After Effects gibi uygulamalarda işlem yaparken yaşanıyor. Tekrar minidump dosyalarını yüklüyorum:

Sorun devam ediyor, fikri olan var mı?

Çözüm:
Temiz kurulum Windows 10 Pro kurduk. NVIDIA Driver'ını Windows Update ile kurdum. Şu an ne oyunlarda ne de bir programda çökme sorunu yaşamıyoruz. Güncel Driver kurduğumda sorun oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…