i7 7700HQ ve GTX 1050 Ti laptop FPS düşme sorunu

baran bekin

Decapat
Yaklaşık 9 ay önce Vatan mağazasından satın aldığım HP Omen dizüstü bilgisayarım aldığım günden beri her oyunda olmak üzere anlık FPS düşüşleri yaşıyorum. Bütün ne kadar drive güncellemesi varsa hepsini yaptım BIOS'umu güncelledim, GeForce Experience ayarlarının hepsini denedim. Windows Update'lerinin hepsini yaptım fakat sorunum çözülmedi. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarımı oyun içinde kontrol ettim maksimum 67 dereceye kadar çıkıyor. Sıcaklıktan kaynaklı bir sorun olduğunu da düşünmüyorum.
  • Intel i7 7700HQ 2.8GHz
  • NVIDIA GTX 1050Tİ 4 GB
  • RAM Kingston 8X2
  • SSD 180 GB
  • 1TB HARDDİSK
  • Windows 10 Single Language
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam işlemcim 8 çekirdek fakat msi afterburner ile oyunda iken fps drop sırasında çekirdek hızları anında düşüyor ve hemen yükseliyor ne anlama geliyor herhnagi bir fikrim yok

Baran, öncelikle DDU ile temiz kurulum yap ekran kartı sürücüsüne. Sonra da Afterburner ile oyun sırasında CPU power ögesini de ekleyip kontrol et. İşlemci hız düşürürken güç limiti nasıl seyrediyor paylaş bizimle.

hocam DDU yaptım daha önce ama cpu power ekleyip tekrar kontrol edeceğim
çekirdek hızı düştüğü esnada 29.7w den 19.5 e düşüyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı