i7-7700k 4.5 GHz'de çalışma sorunu

Sadullah

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Bahçelievler
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemcim nedense hep 4.5 GHz'te çalışıyor. OC hiç yapmadım. Sadece MSI Gaming App programı ile oyuna girerken "Gamig Mode" kullanıyorum. Anlamıyorum neden böyle ve bu normal mi?

Mesela normal boşta Google Chrome açarken birden 4.5 GHz oluyor. Mesela Steam, Origin bir şey açarken 4.5 oluyor. Bu işlemcinin taban frekansı 4.20 GHz değil mi? Videoda gördüğünüz gibi hep böyle oluyor. Lakin hiçbir oyunda ne takılma yaşadım ne bir şey. GTA 5 Ultrada, Battlefield 1, The division 4k'da bile takılma yaşamadım.

Soğutucum Corsair H45 sıvı soğutma. Boşta bu değerler normal mi? İşlemci kullanımı saniyelik artsa bile birden işlemci 28- 30 derece ise 35 oluyor ve geri düşüyor, bu normal mi? Yükte iken oyunlarda hiç 61-62 dereceyi geçmedi işlemci. Ortalama 50- 55 derece oluyor yükte. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Windows asla korsan kullanan biri değilim. Sadece bu aralar fazla para harcadım yakın zamanda key alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Sadullah Merhabalar biraz ilgisiz olarak yazdım buraya fakat size ulaşmak istedim satılık sisteminiz için ulaşamadım hiçbir yerden.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim işlemcimde 7700k ancak hiç 4,5 i göremedim 4,37 yi geçemiyor nedense bilmiyorum yüksek performansta tutuyorum stress cpu a sokuyorum genede 4,5 i görmedi 4,37 de kaldı .s

Sizi pek üzmek istemem yalnız i7 7700k için artık iş sensör hatasından çıktı. sorunun bir ismi var temp spike türkçesi ısı atlaması gibi bir şey. Benim görüşüm işlemcinin single core olarak güçlü olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. İşlemciye pek bir zararı olmaz çok yüksek ısılara çıkmadığı sürece ama ben 7700k kullanırken en sinir olduğum şey soğutucumun çıkarmak zorunda kaldığı sesdi

Evet. Beni sinir eden şey şuan sıvı soğutmanın sesi ani ısı yükselişleri oluyor ve sinir bozuyor. 2 yıla yakındır kullanıyorum alıştım diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…