i7-7700K dalgalı ısınma problemi

Bütçe
3000

canburakyol1

Decapat
Herkese merhabalar.
i7-7700K işlemciye sahibim. Yanında GTX960 ekran kartı, Z270-H anakart, Xigmatek Scylla 120'lik sıvı soğutma sistemi var. Kabloları ve fanları 2 farklı tamirciye kontrol ettirdim. Ancak bir çözüm bulamadık henüz.
Sorunum şu ki gündelik olarak kullandığım bilgisayarı açtığımda bazen işlemci sıcak uyarısı çıkıp bilgisayar açılmıyor. 2-3 defa aç kapa yapınca da açılıyor. Açılınca sıcaklıkları kontrol ediyorum, bazen 40 derece gösteriyor, bazen 70-80 gösteriyor. Bu sıcaklıklar boşta iken olan sıcaklıklar. Oyun açtığımda ise 100 dereceye vuruyor her zaman. Yaklaşık 1 ay önce aynı problemi yaşadığımda voltajı düşürerek çözmüştüm, ancak şimdi düşürsem de bir işe yaramıyor. Mevcut kullandığım soğutma fanları ise;
Öndekiler kasa içine 1 adet.
Yan kapakta 2 adet kasa içine.
Sıvı soğutma üstte ve dışarı üflüyor.
Arka egzoz ise dışarı üflüyor.
Önerilerinizi bekliyorum.
Not: İşlemci çok ısınan bir işlemci biliyorum. Ancak aynı işlemcinin boşta iken sıcaklığının 60-70 olması bir sorun olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bu işlemci zaten ısınıyor gibi önerilerin haricinde bir şey olursa sevinirim.

işlemcinizi sök tak yaparken pinlere zarar vermiş olabilirsiniz hocam. Kısa devre yapıp sıcaklığın uçmasına sebep oluyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…