i7 7700K ısınma problemi

Ayni islemciyi mini ITX kasada kullaniyorum, oyun icin degil workstation amacli. Noctua low profile sogutucu kullaniyorum.Su model: NH-L9i
Bosta 32-36 arasi, yukte 65-75 arasi takiliyor. Kasada 1 tane fan var yalnizca, pozitif basinc olmasi icin direkt islemci blogunun uzerine hava verdiriyorum. Baska fan yok. Ekran karti da yok, SATA portlarina da takili bir komponent yok sadece m.2 ssd kullaniyorum. O yuzden islemci disinda isinan pek parca yok sistemde. Overclock yapmadim.
Bosta 45-50 derece bence yuksek. Termal macunda ya da sogutucu ile temas etme noktasinda bir hata olabilir mi acaba? Stok sogutucu ile insanlar 35-40 arasi degerler aliyorlarmis ( merak edip arastirdim ) Kasa fanlarini duzgun konfigure etmemis olabilir misin acaba?

Kasada mutlaka sıcak havayı tahliye eden ilave 1 fan daha olmalı. Siz parçaların oluşturduğu sıcak hava ile radyatörü soğutmaya çalışıyor olabilirsiniz. Belirttiğiniz sıcaklıklar sıvı soğutmaya göre normal değil. Eğer kasanızda uygun yer varsa radyatörünüzü içeriden dışarıya değil de dışarıdan içeriye soğuk havayı çekecek şekilde monte ederseniz ciddi fark oluştuğunu göreceksiniz.

Diz üstü bilgisayarlarla karşılaştıran arkadaşlar unutmamalı ki diz üstü modeller zaten fazla sıcaklık değerlerine sahiptir bunun sebebi de kısıtlı soğutma kapasiteleridir.

Eksoz fan bulunmakta standartta olduğu gibi iki tane tavandan ve arkadan bu arada montaj doğru termal macun da kaliteli kullanıyorum ama bir türlü çözemedim sorunu acaba sırf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…