Cemalettinbayraktar
Kilopat
Daha fazla
2K'da PCI 3.0'dan dolayı drop görülür.
Ezberden konuşmayın, forumda 10400F + 6600 XT ile bile 2K'da sorun yaşayan insanlar gırla gidiyor. Veri yolu yetersiz kalıyor 2K için. Kaldı ki 2700X'de ben de aynı problemi yaşıyordum.PCI-e 3.0, 4.0 olayı sadece RX 6400, RX 6500 XT kartlarında var. Diğerleri için sorun teşkil etmiyor.
Ezberden konuşmayın, forumda 10400F + 6600 XT ile bile 2K'da sorun yaşayan insanlar gırla gidiyor. Veri yolu yetersiz kalıyor 2K için. Kaldı ki 2700X'de ben de aynı problemi yaşıyordum.
Bunu ben biliyorum zaten, performans kaybı var demiyorum. Veri yolundan ötürü droplar görülüyor. Dilerseniz forumda arama yapabilirsiniz konu hakkında.Ben darboğaz ilgili bir şey demedim. PCI-e 3.0 veriyolunda çok performans kaybı teşkil eden kartlar RX 6400 ive RX 6500XT. Diğerlerinde böyle bir şey olmadığını anlatmak istiyorum.
Bunu ben biliyorum zaten, performans kaybı var demiyorum. Veri yolundan ötürü droplar görülüyor. Dilerseniz forumda arama yapabilirsiniz konu hakkında.
Örnek;
10400F 6600 XT'e darboğaz yapıyor
Merhaba. CPU: Intel i5 10400F / anakart: MSI B460M-A Pro / HDD: 1X 2 TB Seagate 7200 rpm/ 1X 1 TB wd/ SSD: 1X WD 500 GB M.2 / kasa: Performax warmech 10X a-RGB fan / GPU: MSI RX 6600 XT Gaming X / RAM: Corsair 16 GB(2x8) 3000 mhz/ PSU: Cooler Master 600W 80+ silver/ monitör: Samsung Odyssey G7...www.technopat.net
6800 ise bambaşka bir yerde. 10400F'ye 6600 XT bunları yapıyorsa 6800'ün 7700'e neler çektireceğini tahmin edemiyorum.
Dediğim gibi, can sıkıcı droplar görebilirsiniz. Örneğin 20 tane oyun oynuyorsanız 7-8 oyunda mutlaka canınızı sıkar bu oyunlar devamlı oynadığınız oyunlarsa sistemi güncellemeniz gerekebilir. Onun dışında 2K'da çok sorun çıkaracağını sanmıyorum, 6800 iyidir.Tartışmayı bırakıp soruya net cevap versek
Kullanabilir miyiz yoksa o iş yaş yeni PC toplamak mı lazım?
Dediğim gibi, can sıkıcı droplar görebilirsiniz. Örneğin 20 tane oyun oynuyorsanız 7-8 oyunda mutlaka canınızı sıkar bu oyunlar devamlı oynadığınız oyunlarsa sistemi güncellemeniz gerekebilir. Onun dışında 2K'da çok sorun çıkaracağını sanmıyorum, 6800 iyidir.
@Konyalı Bilgisiyarcı bak sana orada kanıtlı bir şeyler attım, onları oku sonra dislike yerine gel tartış benimle.
XFX iyidir, PowerColor Red Devil'de güzel markalardır. ASUS, MSI zaten belli kalitesi olan markalar. Soğutmaya göre tercih etmek lazım. İşlemci konusunda şu an en bütçe dostu ve ayakları sağlam basan işlemci 5600, Intel tarafında 12100F veya 12400F'de olabilir. Anakart olarak PCI-E 4.0 anakartlar işinizi görür. Kaba taslak olarak orta seviye şunlar iyi gider misal;Şu an 1080p MSI G24 Curved monitörüm var FreeSync GTX 1060'ı bunda kullanıyorum.
Bu PC'yi topladığım zaman i7 7700K yı almıştım ilk zamanın en iyi işlemcisiydi ama bu sefer ekran kartından almaya başlamayı düşünüyorum sistemim karşılasa idi bu sistemde kullanırdım ama anlaşılan yeni sistem gerekiyor siz bana rica etsem 6800'e göre işlemci anakart güç kaynağı önerisi verir misiniz belli bir sistemi şu an toparlayayım alacağım parçaları indirime girdikçe alırım
Paylaştığım kartlar XFX marka iyi mi genelde MSI ASUS rogstrix taraftarıyım ama bunlar hem ucuz hem öneriliyor çok bilemedim detaylı şekilde yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.