i7 7700K mı yoksa AMD Ryzen işlemciler mi ?

nvidiafanboy123

Hectopat
Bugün Amazon'a girdim ve i7 7700K diye baktım. Bir tane satıcı buldum. Peki bu satıcı güvenilir midir ? Peki güvenilirse AMD Ryzen daha mı iyi bir işlemci olacaktır ? (Hem Kalite hem F/P bakımından.)

Durun, daha amd'nin ne yapacağını bilmiyoruz. Bir tane benchmark'a bakarak karar veremeyiz. Acelen yoksa 3 ay kadar beklersin en fazla. Ondan sonra her şey ortaya dökülür zaten. RX480'de de aynı saçmalık oldu, 200 dolara 1070 performansı dediler, 1060'ı zor tutturdu.

Durun, daha amd'nin ne yapacağını bilmiyoruz. Bir tane benchmark'a bakarak karar veremeyiz. Acelen yoksa 3 ay kadar beklersin en fazla. Ondan sonra her şey ortaya dökülür zaten. RX480'de de aynı saçmalık oldu, 200 dolara 1070 performansı dediler, 1060'ı zor tutturdu.
Aynen iki işlemcide gelsin ondan sonra konuşalım.

RX serisini AMD değil son kullanıcılar büyüttü. AMD piyasadaki ekran kartlarının Kullanım oranına bakarak ekonomik kartların daha fazla kullanıldığını ve bu yönde bir kart çıkartma kararı aldı. Zaten 480 ekran kartının ben amd cephesinden bir kart ile kıyaslandığına şahit olmadım. 480 rakip olarak 1060'ı görüyor. Ryzen işlemcilerde bariz bir şekilde intel işlemcilerin düşük performansı göz önünde. Oyun cephesinden de baksanız Render testlerinede baksanız sonuç bence değişmeyecek. Bu sene AMD işlemci piyasasını fanboylar hariç elinde tutar. Seneye intel eski mimariden kurtulup yeni bir mimariye geçerse öne geçmeyi başarır. Yoksa AMD de kendi mimarisini güncelleyecektir süreç içerisinde. İntel 1. nesilden itibaren nm küçültüp %3 %5 performans arttırıp güç tüketimi düşürerek ilerliyor. 3. nesil işlemcilerden sonra gözle görülür bir performans değişimi yok kendimizi kandırmayalım. Bence AMD piyasaya çıktıktan sonra şu AMD için eski mimari diyenler ki haklıydılar artık intel için eski mimari demeleri gerekiyor. Aktar dönder aynı işlemci bir iki değişiklikle önümüze geri sürülüyor intel cephesinde. Şahsi görüşüm bu AMD fanboy değilim. AMD güzel işlemci çıkartsın rekabet olsun fiyat düşsün.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı