i7 7700K Sistem Geç Açılma Sorunu

Xchllyx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarım son 2 haftadır çok geç açılmaya başladı. 2 haftadır sorunu çözmeye çalışıyorum fakat bir türlü halledemedim. Windows 10 kurulu, MSI Z270 anakart, i7 7700k işlemci, SSD kullanıyorum. Yaklaşık 3 ay önce yeni formatlamıştım. Bütün driverlarım güncel durumda ve bilgisayarda çok yer kaplayan bir şey yok yaklaşık 70 GB'ı kullanıyorum. SSD'den kaynaklı sanarak ben kablolarını çıkartarak denedim fakat diski görmediğini belirten ekran bile yine aynı şekilde 5-10 dk arasında anca geldi. Sanırım donanımsal bir sorun ama neyden kaynaklı olabilir bilmiyorum. Ek olarak bilgisayar açıldıktan sonra herhangi bir hata, problem, uyarı gelmiyor. 1 hafta açık kalsa da stabil şekilde çalışıyor ama yeniden başlatırsam veya kapatırsam bir dahaki açılışında tekrar 5-10 dk arası fotoğrafta gördüğünüz ekranda yuvarlak sürekli dönerek beni bekletiyor. Konu hakkında bilgisi olan, fikri olan herkesten yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD yanında harici depolama olarak HDD kullanıyor musunuz? RAM takviyesi yaptınız mı?

RAMleri çıkartıp, BİOS pilini çıkartıp bir süre sonra önce RAMleri daha sonra BİOS pilini takıp tekrar deneyeniz, ilk açılışta 1-2 dakika kadar bekletmesi, bu işlemden sonra normal olacaktır.

Farklı bir SATA-DATA ve SATA-POWER kablosuyla bağlamayı denediniz mi?

Boot ayarlarınızı ve BİOS güncelliğini kontrol ettiniz mi?

Anakartınızın üstünde fiziksel OC butonları yer alıyor mu? eğer alıyorsa açık mı? veya AfterBurner tarzı bir yazılım ile OC uyguladınız mı? anakartınızda ki hali hazırda seçili olan mod nedir, ECO veya OC Genie mod seçiliyse Standart mode'a alınız.

hocam öncelikle işletim sisteminizi en son sekilde güncelleyin daha sonra bios a girip standart ayarlara çekin ssd e özelliklerden girip eski sistemi dosyalarını ve diger dosyalarını temizleyin sorun devam ederse bi format atın derim donanımsal olarak ssd hd baglantılarınızı kablolarınızı fln kontrol edin

Sadece SSD Takılı HDD kullanmıyorum. Ram ve bios pilini çıkarmayı denemedim, farklı bir SATA-DATA ve SATA-POWER kablosu ile bağladım sonuç değişmedi. Boot ayarlarımı tekrar kontrol etmedim ama birazdan bakıcam BİOS güncel durumda kontrol ettim. Anakartımın üzerinde OC butonları yer alıyor fakat kapalı, En son yazılım veya buton ile OC yapalı 6 ay olmuştur. Modu hatırlamıyorum malesef ona da bir bakıp bunları yaptıktan sonra geri dönüş sağlayacağım. Teşekkürler ilginiz için

Kabololarımı kontrol ettim hatta değiştirdim, Disk içindeki dosyaları temizledim BİOS ayarlarına bakacağım fakat yazdıklarınızdan birini hiç yapmıyorum acaba sorun ondan kaynaklı olabilirmi ? Windows Güncelleştirmeleri bende tamamen kapalı. 3 ay önce format atarken sadece driver yükleyebileceğim kadar güncelleme yapıp sonra tamamen kapadım ama disk kablolarını çıkarsam da yani disk bağlı olmadan da aynı ekranda aynı sürelerde o yuvarlak dönüyor sonra disk uyarısı veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…