Açıkçası ben de tam olarak sizin gibi düşünüyorum ve diğer arkadaşların ıslarla güç r9-380x çok fazla güç çeken bir kart güç kaynağı yetmiyordur ifadelerine katılmıyorum. Yabancı sitelerde ve Technopat'ın Asus Strix R9-380X incelemesinde de söylendiği gibi ekran kartının takılı olduğu sistem 1440p testlerde tam yük altında 300-330W civarında güç çekiyor. Bu da güç kaynağının tam yük altında %70-75 gibi bir yükte olacağı anlamına gelir. Bu da Silverstone tarafından açıklanan verilere göre PSU'nun %86-87 verimle çalışacağı anlamına geliyor; Yani prizden de 350-380W güç çekiliyor demek oluyor.
PSU'nun ani yüklemelere cevap veremediğini, bu yüzden bir komponentinin (tam olarak bilemiyorum hangisi) ısındığını ve koruma önlemi olarak kendini kapattığını düşünüyorum. Bu da sisteme reset atılmış gibi yansıyor. Sistem reset atıldığında tekrar başlatma işlemlerini yaparken, PSU, POST ekranı gelmeden PSU'nun içindeki o komponent hala sıcak olduğundan tekrar yeniden başlatılıyor.
Dün ekran kartımı underclock yaptım, güç limitini MSI Afterburner ile -%20 ve çekirdek frekansını da 515MHz yaptım. Buna rağmen teste başlar başlamaz yine bilgisayar kendini yeniden başlattı. Toplamda 8 başarısız başlama girişiminden sonra 9.denemede POST ekranı geldi ve bilgisayar sanki hiç sorun olmamış gibi yeniden başlayabildi.