i7 7700K sistem O.C yapınca PC donma sorunu

ctrhn848

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, İ7 Kaby Lake, Asus Z170 Pro Gaming overlock yapiyorum, save exit deyince ekran kapaniyor ama PC donuk vaziyette kaliyor, sebebi nedir?
Ekran kartım Asus GTX 1070.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle şunu söylemeliyim, her işlemci aynı saat hızına çıkıp stabil çalışmaz. Hızı kademe kademe arttırarak stabil değerinizi bulmaya çalışın. Stabil noktayı bulduğunuzda zaten ne kasma, nede donma problemi kalacaktır.

Eğer iyi bir soğutman yoksa ve hiç yoksa o zaman işlemci zarar göreceğini tespit edip kapanabilir.Başka açıklama ise OC yanlış yapman.

Frekansı arttırırken Voltajı da arttırmanız gerekmekte. 1,3 volt ve 4,7 Ghz denerseniz muhtemelen olacaktır. Sorun yaşarsanız voltajı 1,32 yapın. Yine olmazsa 1,33 yapın. Artık olacaktır diye tahmin ediyorum.

Resme hiç bakmadım. Ancak UEFI üzerinden OC yapmak çok daha mantıklı. Sorunun sebebi sistem üzerinden yapılan OC olabilir. Belki yazılım yeteri kadar stabil değildir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…