i7 7700K sistem overclock için müsait mi?

piasto

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Forumda yeni sayılırım, yanlış şekilde konu açtıysam kusura bakmayın.

Kendi sistemime overclock yapmak istiyorum ancak daha önce hiç deneyimim olmadı. Bu yüzden ilk olarak size danışmak istedim.
Sistemim şu şekilde;

Anakart: ASUS Prime Z270-A.
İşlemci: Intel Core i7-7700K LGA 1151PIN.
Ekran kartı: NVIDIA 1050 Ti 4 GB DDR4.
RAM: Vengeance 8 GB DDR4 (2x4GB)
Güç kaynağı: Corsair vs 550.
Soğutucu: Cooler Master Hyper 212X.

Sitemim bu şekilde arkadaşlar. HDD'lerim 4 yıllık ancak sistem henüz 6 aylık en kısa zamanda SSD alacağım.

Sizce overclock yapmalı mıyım? Yapacaksam hangi ayarlarda ve nasıl yapmam gerekir? Bilgisayar ile aram iyidir ancak sadece overclock yapmadım hiç. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müsait, yapabilirsiniz. Yalnız yüksek seviye OC için soğutucu yetersiz kalabilir, delid gerekebilir.
Yüksek ayarlar düşünmüyorum, yalnızca birazcık daha performans alabilmek adına yükselmek istiyorum. Oyun oynarken rahat edebilmek adına. Yanıtınız için teşekkür ederim.
Anakart ve işlemci evet ama sistem için gerekli değil.
Aslında oyunlarda birazda olsa performans arttırmak için yapmak istiyorum. Onun dışında sistemim şuanlık beni üzmüyor. Yanıtınız için teşekkür ederim.

Orta düzey bir OC için yeterli. Üst düzey bir OC için soğutman yetersiz kalacaktır.

Bir de işlemci ve anakartın üretim açısından en az 2.5 yıllık. Nasıl sistem 6 aylık oluyor ?

Aslında oyunlarda birazda olsa performans arttırmak için yapmak istiyorum.
Artar ama çok bir şey olacağını sanmıyorum. Düşüncem şu yönde, o işlemci anakartı her türlü besler hatta besler demek ayıp olur. Overclock yapsan bile sistemin kapasitesi belli olduğu için ne kadar performans alınır ya da alınacak performans, yapilacak ise değer mi? Bunları düşünmek lazım.

Orta düzey bir OC için yeterli. Üst düzey bir OC için soğutman yetersiz kalacaktır.

Bir de işlemci ve anakartın üretim açısından en az 2.5 yıllık. Nasıl sistem 6 aylık oluyor ?

Sistemi 6 Ay önce topladığım için öyle dedim. Tüm donanımlarım 6 aylıktır. Sıfır kutusunda alınmıştır. Bunu belirtmek için söyledim.

Sistemi toplarken aynı şeyi söylemişlerdi. Bir kaç video izledikten sonra merak saldım o yüzden sormak istedim sizlere de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…