i7-7700k sistemde hard disk (3fo) "boot device not found" hatası

zFabiano

Hectopat
Daha fazla  
En son kasım ayında bilgisayarımı kullanmıştım. Şimdi tekrar kullanmaya başladığımda bir gariplik vardı. Mouse ara ara takılıyor, bilgisayar donuyordu ve en son da boot device not found hatası aldım.

İnternetten biraz araştırdım, BIOS'a girip legacy Support'u falan değiştirmeyi öneriyorlar ama benim mavi ekranımdan F10 ile BIOS'a girmiyor ve kapat-aç yapıp ESC spamledikten sonra BIOS'a girdiğimde videodaki BIOS ile benim BIOS'um farklı olduğundan adamların yaptıkları şeyleri yapamıyorum.

Daha öncesinde günde 1 kez mavi ekran WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatası alıyordum ama sadece ilk açtığımda oluyordu ve daha sonra olmuyordu. Şimdi ise bilgisayar kullanamıyorum çünkü dakika başı hata alıyorum.

Bir ara Windows düzgün yüklenemedi tarzında bir şey dediğinden gelişmiş seçeneklerden Windows'u tekrar yüklemeye bastım, tüm sürücüleri temizle, Windows'u buluttan indir dedikten sonra, "bilgisayar sıfırlanıyor %3" kısmında bu sefer; "CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT" hatası verdi ve işlem iptal oldu, kendini tekrar başlattığında ise yine "3fo boot device not found" hatası ekranı çıktı.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Hazır kasa bir sistem almıştım, bazı özellikleri tam bilmediğimden direkt ürün linkini aşağı koyuyorum.

Kasam:

Ek'te 3fo hatası ve BIOS ekranı var.

Dosya Ekleri

• 20230125_090346.jpg
    20230125_090346.jpg
    156,9 KB · Görüntüleme: 29
  • 20230125_090309.jpg
    20230125_090309.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular