i7 7700K sistemden Ryzen 7 1800X sisteme geçme

alfist

Hectopat
Yer
ankara
Daha fazla  
Meslek
ASTSUBAY
Şu an kullanmakta olduğum sistemde 7700K ve Asus Z270 Hero var. Bunları satıp 1800X ve Gigabyte AX370 Gaming 5'e geçmek bana ne kazandırır? Bunu tahmin edemiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Ryzen için çoklu çekirdek kullanılan yerlerde daha iyi olduğu söyleniyor ancak 10 yılı aşkın bir süredir koyu Intel'ciyim ve biraz da AMD'ye karşı ön yargılı sayılırım. 1800x bu tabuları yıkmamı sağlar mı ? Genel olarak online oyunlar oynuyorum(LOL-CS:GO) ve internette takılıyorum. Başka bir kullanımım yok. Ama internette gezerken sistemin tabiri caiz ise yağ gibi akmasını istiyorum. Özellikle Chrome kullanırken. Bilgisayarın açılma hızını ise çok ama çok önemsiyorum. Benim için çok önemli. Bu konuda 7700K mı iyidir yoksa 1800x mi? Ve hangi yerlerde tek çekirdek önemli? Hangi yerlerde çoklu çekirdek önemli? Bu konuda net bir bilgi sahibi değilim. Mesela bir program açarken tek çekirdek mi önemli yoksa çok çekirdek mi? Şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller.

Bence değmez. 7700K zaten gayet güçlü bir işlemci yağ gibi akıyordur herşey. Boşa masraf etmiş olursunuz. Zaten sadece online oyun oynuyorum demişsiniz bunların performansında bir değişiklik olacağını sanmıyorum.

Genel olarak online oyunlar oynuyorum(LOL-CS:GO) ve internette takılıyorum. Başka bir kullanımım yok.

Sistemin hızlı açılmasını istiyorsanız Samsung 960 EVO gibi bu konuda en uç sınırlara sahip SSD'leri kullanabilirsiniz. Bunun dışında böyle bir kullanımda fazla fark göremezsiniz. Asıl video işleme gibi işlerde devasa farklar görebilirdiniz.

Ryzen çok çekirdekte önde gelecekteki oyunlar için süper.Ama senin işlemcide şuanki oyunlar için hiçte kötü değil şuanda Ryzenin tüm çekirdeklerini kullandığı oyun yok.

Oyunlarda şuan hiçbir Ryzen işlemci i7 7700k ile aynı veya daha fazla performans vermiyor. Ekstrem bir akıcılık istiyorsan daha yüksek frekanslı RAM ve M.2 SSD alman işini çözecektir.

Ben ikinci el sistem toplayacak olsam ve karşımda i7 7700K görsem, o işlemciye 850 liradan fazla para vermem. 1.400-1.500 liraya satın aldığın işlemciyi neredeyse yarı fiyatına satmak zorunda kalırsın, anakartta aynı şekilde olur. Tabii Dünya'dan haberi olmayan insanlar çok sayıda var, her malın kör alıcısı vardır derler, iyi fiyata satmayı başarabilirsen harika olur.

850 liradan daha pahalıya i7 7700K alacağıma, daha ucuza Ryzen 5 1500X alırım. 1.000 liraya yakın fiyatlara alacağıma i7 7700K'yı ezip geçen i7 6800K-6850K civarında performansa sahip olan Ryzen 5 1600 alırım daha iyi.

Benim gözümde Ryzen 7 1700-1700X-1800X aynı işlemciler. Bence isimlendirme yanlış olmuş. Şöyle olmalıydı; 1700 = 1700E, 1700X = 1700, 1800X = 1700X gibi olsaydı fena olmazdı sanırım.

• 1700 65W TDP değerine sahip.
  • 1700X-1800X 95W TDP değerine sahip.
Bu üç modelde 8 çekirdek 16 işlem birimine sahip. Hepsinde XFR teknolojisi var. Fakat 1700'de daha düşük XFR frekans artışı oluyor.

Temel ve turbo frekansları:
  • 1700 = 3.00GHz(Temel), 3.70GHz(Turbo), 3.75GHz(XFR)
  • 1700X = 3.40GHz(Temel), 3.80GHz(Turbo), 3.90GHz(XFR)
  • 1800X = 3.60GHz(Temel), 4.00GHz(Turbo), 4.10GHz(XFR)
İşlemci sıcaklığı 60 derecenin altında ise ve işlemci yük altına iken ihtiyaç duyulursa XFR otomatik olarak devreye girer.

1700X ve 1800X'in TDP değerleri 1700'e göre daha fazla, bu nedenle daha fazla güç tüketir ve daha fazla ısınır, daha fazla ısınan işlemci daha zor soğutulur. 1700X ve 1800X'in kutusundan soğutucu çıkmıyor ama 1700'ün kutusundan kaliteli RGB aydınlatmaya sahip soğutucu çıkıyor.

Neden 1700X ve 1800X yerine 1700'ün alınması gerektiğini anlattım.

Ryzen 7 1700'ün konumu.

Örneğin sıradan bir otomobil ile süper spor otomobil arasındaki fark rölanti giderek anlaşılmaz. Aynı şekilde iki işlemci arasındaki farkı anlamak için, onları zorlayacak uygulama çalıştırmak gerekir. Mesela 4K video render edersin, biri 100 saniyede işi bitirir, diğeri 250 saniyede işi bitirir. İşlemcin G4560'da olsa Internet gezintisi ve bilgisayarın açılıp kapanması gibi şeylerde, en ufak hızlanma yada yavaşlama farkı ortaya çıkmaz.

İfadeler: Xen
resmen 7700k yı öldürmüşsün kullanıcıların %70-75 i oyun için kullanıyor yani hala intel ön planda günümüz performansında ne zaman ki çoklu çekirdeğe geçilir o zaman dediğine katılırım 850 liraya 7700k bulabilirsen 10 tane alalım

7700K gayet güçlü bir işlemci, geçmene değmez. Oyunlarda daha iyi performans sunuyor.

Kullanan birisi olarak söylüyorum aşırı aşırı bir fark göremedim amma ve lakin Intel performansı biraz daha düşük o yüzden 1800x alabilirsiniz. Ama sizi memnun ediyorsa değiştirmeye pek değmez çünkü oda boru değil yani pentium 4 le karşılaştırmıyoruz sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…