Fakat açılışta aşağıdaki resimde çok fazla bekleme yapıyor. Bu ekran geçtikten sonra ise gayet çabuk açılma gerçekleşiyor. BIOS'ta ki hızlı açılış kısmı da işaretli fakat değişen bir şey yok. Sizce sorun ne olabilir?
Aslında eski sistemime almıştım 4k filmleri açmasına yardımcı olsun diye çünkü ekran kartı da işlemcide yetmiyordu sadece ekran kartından kullansın diye beni kurtaracak ekran kartı olarak onu almıştım sistemi sonradan güncelledim o yüzden de ekran kartını tekrardan değiştirmedim.
Biosu bayram tatiline gitmeden önce kontrol ettim güncel değil bir kaç sürüm geçmiş tatil dönüşü onu halledicem ama bu sorun bios güncelken de vardı.
Biosu güncelledim ama değişen birşey olmadı. 3-5 saniyede acılması gereken bilgisayar 30-40 saniyede açılıyor çok sinir bozucu bir durum.
Arkadaşlar bu konuyla alakalı bir çözüm bulamadım bir türlü ama tespit ettiğim bir nokta var. Şimdi bende 23 tb film arşivi var ve bunlar hem harici hemde dahili olan sistemin kurulu olduğu ssd dışındaki 7 adet hdd mevcut. Şimdi bu hddlerin bağlantılarını söktüğümde sistem hızlı açılıyor ama tüm hepsi bağlıyken bu yavaş açılma oluyor. Sizce buna nasıl bir çözüm getirilebilir?